Milli Bilinç Kampı'na katılan izciler döndü

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul...

Milli Bilinç Kampı'na katılan izciler döndü

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul...

27 Nisan 2014 Pazar 14:32
Milli Bilinç Kampı'na katılan izciler döndü

Milli Bilinç Kampı’na katılan İBB izcileri döndü

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü İzcilik Şubesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katılan 1200 izci, Çanakkale’den döndü.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası önünden aileleri tarafından ve mehteran konseriyle 25 otobüsle uğurlanan Spor Başkenti İstanbul’un izcileri,  Milli Bilinç Kampı kapsamında 23 ve 24 Nisan’da Çanakkale’de düzenlenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı resmi törenlerinde ve faaliyetlerde yer aldı.

Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda izciler, dedelerinin yaptığı gibi 25 Nisan gece saat: 01.00’de kalkarak Kabatepe Kamp Alanı’ndan Kocadere Köyü’ne geçtiler. Sabaha karşı asker çorbalarını içip, hamur kızartması yiyen izciler, bunun ardından saçlarına kınalarını yakıp, yeleklerini ve enveriye kabalağı şapkalarını giyerek 57. Alay Yürüyüşüne katıldılar. İzciler daha sonra 57. Alay Şehitliği’ni ziyaret ettiler. 26 Nisan Perşembe günü kampı tamamlayan izciler,  Çanakkale’den İstanbul’a doğru yola çıktılar.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen toplam izcileri buluşturarak kamp yapılmasını sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Milli Bilinç Kampı ile izciliğe verdiği desteğe bir yeni halka daha eklemiş oldu.

Türkiye İzcilik Federasyonu ile işbirliği içerisinde düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birçok birimi destek oldu. Basın- Yayın Müdürlüğü fotoğraf çekimini yapan 1 fotoğrafçı ile katılırken, Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürlüğü; 1 ambulans, 1 doktor, 6 sağlık memuru ile kampın sağlık hizmetlerini sağladı. Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü, 4 personeli ile birlikte kampın ilaç ihtiyacını temin ederken, Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü de 1 arama kurtarma aracı ve 5 savunma uzmanı ile acil durumlar için gerekli müdahaleyi yapmak üzere kampta hazır bulundu. İSKİ, kampın kullanma suyu ve wc ihtiyacını karşılarken, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürlüğü kampın aydınlatılmasını sağlayarak 1 itfaiye aracı ile kampta yer aldı. Atık Yönetimi Müdürlüğü kampın temizlik işlerini yaparken, Hamidiye A.Ş. kampın içme suyunu sağladı. Kültür Müdürlüğü 1 kamera ile kamp faaliyetlerini görüntülerken, Kent Orkestrası Müdürlüğü Mehter Takımı ile verdiği konserlerle kampta yer aldı. Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü ise kamp süresince teknik hizmetlerin sunulması, ulaşım hizmetlerinin karşılanması ile yolculuk süresince gerekli olan kumanya ve içecek ihtiyaçlarının yanı sıra kampın yemek hizmetlerini sağladı. Kampın seyyar ses minibüsünü Halkla İlişkiler Müdürlüğü, çöp aracını ise Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı temin etti..

 

 

Son Güncelleme: 27.04.2014 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3