Meydan sergisi, Somali'ye umut oldu

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD), Gazi Paşa Meydanı'nda...

Meydan sergisi, Somali'ye umut oldu

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD), Gazi Paşa Meydanı'nda...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Meydan sergisi, Somali'ye umut oldu

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD), Gazi Paşa Meydanı'nda ‘Somali'ye Yardım' konulu bir fotoğraf sergisi düzenledi. Sergiye AK Parti Bölge Milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Turgay Kılıç, PESİAD Başkanı Ahmet Cin ve çok sayıda Pendikli katıldı.

Sergide, Somali'de yardıma muhtaçların hallerini yansıtan yürek burkan 50 adet fotoğraf yer aldı. Kimi susuzluktan dudakları çatlayan, kimi açlıktan kemikleri sayılan, kimi hasta ve bitkin bir şekilde battaniyeler arasında yaşam mücadelesi veren insanlara, kimisi de açlığın en çok etkilediği çocuklara ait yürek burkan karelere, Pendik meydanından geçmekte olan vatandaşlar da ilgisiz kalmadı. Açılışta konuşan PESİAD Başkanı Ahmet Cin, sergiyle dikkatleri bir kez daha Somali'ye çekmek istediklerini belirtti. Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Muhtaca her vesileyle yardım yapmak isteyen cömert bir millet olarak, bu sergi gibi teşvik eden organizasyonlara ihtiyacımız var” dedi. Ardından konuşan Milletvekili Erol Kaya, “Aç ve yardıma muhtaç insanları hatırlamak ve hatırlatmak için bundan daha iyi bir fırsat olamazdı” şeklinde konuştu. Küçük boyutlu fotoğraflar 50 TL, büyük boyutlular ise 100 TL'den satılarak bir nebze de olsa Somali'deki yangın söndürülmeye çalışılacak. Serginin 15 gün kadar sürmesi bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3