Marmaris'te ‘cem ibadeti'

Marmaris'te ‘cem ibadeti'

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Marmaris'te ‘cem ibadeti'
Muğla Marmaris İlçesi'nde Tokat- Zile Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz günlerde Green Nature Otel'de ‘cem ibadeti' yapmak için toplandı. Yaklaşık altı yüz kişinin katıldığı ‘cem töreni'nde bir konuşma yapan Ankara Batıkent Cemevi dedelerinden Bahri Doğanay Aleviler'in yaşadığı sıkıntılar ve sorunları dile getirdi.

 

Zile Çevre Köyleri ‘Cem'de buluştu

Marmaris'te yaşayan Tokat- Zile Şeyh Köylüleri, geçtiğimiz günlerde Green Nature Otel'de yaptıkları ‘cem ibadeti'nde, yerel medya aracılığıyla sıkıntılarını dile getirdi.  Yaklaşık altı yüz Alevi yurttaşın  katıldığı ‘cem töreni'nde, dedelerden; Nesimi Yıldız, Bahri Doğanay; zakirler, Durmuş Yıldız ve İsmail Akyüz  birbirinden güzel deyişler söyleyerek ‘cem ibadeti'ne katılanları mest etti.


""

Ankara Batıkent Cemevi dedesi Bahri Doğanay, ‘cem ibadeti' yapılmadan önce bazı yerel gazete ve televizyonlara konuştu. Doğanay konuşmasında, imparatorluğun kuruluşu ve yükselişinde Alevilerin belirleyici rolü olduğunu söyledi. Doğanay, “Osmanlı'yı ayakta tutan Yeniçeri Ocağı bir Alevi Ocağı'dır. Ne zaman ki bu ocak lağvedildi ve mensupları ortadan kaldırıldı, Osmanlı İmparatorluğu da çökmeye başlamıştır” dedi. Doğanay konuşmasının devamında Alevilerin sıkıntılarından bahsederek, “Marmaris'te yaklaşık beş bin Alevi vatandaş yaşıyor. Buna rağmen ibadet yapacakları bir cem evleri yok. Bazı bahanelerin arkasına sığınan sayın Belediye Başkanına buradan seslenmek istiyorum. Ankara Yenimahalle'yi örnek alsınlar. Demek ki yapılmak istendi mi yapılıyormuş. Hiç kimse kusura bakmasın. Marmaris'te yaşayan Alevileri yok saymasınlar. Seçim zamanında vaat veren yöneticiler şimdi nerdeler yasaların arkasına saklanmasınlar doğmamış çocuktan bile vergi alınıyorsa herkesin ibadetini rahatça yapacağı bir cem evinin yapılmasını talep ediyoruz. Artık susmayacağız, ‘yeter' diyoruz. Bizleri sadece seçimlerde oy kullansınlar diye düşünen zihniyetten kurtulmak istiyoruz. İnşallah Marmaris'te yaşayan canlarımızın ibadet yapacakları bir cem evi olur ve özgürce herkes ibadetini yapar” şeklinde konuştu.

Cemevi zakirlerinden Durmuş Yıldız ve İsmail Akyüz'ün söylediği mersiye ve deyişler sırasında cem ibadeti yapan yurttaşların gözyaşlarına hakim olamadığını gözlemledik. Misafir olarak cem ibadetine katılan Green Nature Otel'in sahibi İsmet Kamış da buradaki atmosferden çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Herkesin özgürce ibadetlerini yapacakları bir cemevlerinin olmasını temenni ediyorum. İnşallah yetkililer seslerini duyar da Marmaris'te yaşayan Alevi kardeşlerimize yardımcı olurlar” dedi.


""


""

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3