Maltepe'de söz mahallelerde

Maltepe Belediyesi, "Ali Başkan Maltepelileri dinliyor...Söz yetki karar ...

Maltepe'de söz mahallelerde

Maltepe Belediyesi, "Ali Başkan Maltepelileri dinliyor...Söz yetki karar ...

23 Eylül 2014 Salı 13:32
Maltepe'de söz mahallelerde

Maltepe Belediyesi, "Ali Başkan Maltepelileri dinliyor...Söz yetki karar senin"  sloganıyla başlattığı mahalle buluşmalarına Altayçeşme Mahallesi ile start verdi.

Sabah namazından çıkanlara çorba ikram eden Kılıç, daha sonra Maltepe Belediyesi Merkez binasında Altayçeşme Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Düzenlenen buluşmaya, otopark işsizlik sorunu başta olmak üzere, imar, sağlık ve çevre sorunları damga vurdu. "Arkadaşlarımız Maltepe’nin çehresini değiştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" diyen Kılıç, "Göreve başladığımız günden bugüne kadar, 18 mahallemizin toplamında 30 milyon 220 bin kilogram asfalt kaplama, 9 bin 900 metrekarelik alanda tretuvar yol, 5 bin metrekarelik alanda taş kaplama ve yol yapıldı. 600 bölgede ızgara, baca yapım, bakım ve onarımı gerçekleştirildi. 10 bin metrekare boya yapıldı, 900 metrekare yağmur suyu kanalı ve bin 900 metrekare duvar yapımı gerçekleştirildi. 7 bin 500 metrekare bordür döşeme, 500 metrekare yağmur suyu oluğu, bin metre merdiven yapımı ve onarımı ile 200 metre drenaj boru döşeme, yaklaşık bin 400 metrekarede tel örgü ve korkuluk yapımı, 700 adet kompozit sınır elemanı montajı ve 800 metre hız kesici montajı da gerçekleştirildi. 20 bin ton moloz topladık" dedi.

RUHSATA YAĞMUR SUYU KRİTERİ

Maltepe’nin en önemli sorunlarının kentsel dönüşüm ve işsizlik olduğu belirten Kılıç, "Ada bazında kentsel dönüşüme açık çek veriyoruz ve kentsel dönüşümde 4 temel kriteri gözeteceğiz. Birincisi, yağmur suyu toplamayan binaya bundan sonra ruhsat verilmeyecek. İkincisi, her binanın çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi düşünüyoruz. Özellikle parklarımızda bu panellerden faydalanacağız. Olası bir deprem anında enerji gitse bile parklarımızdaki bu aydınlatma kesilmeyecek.  Üçüncüsü çöp konteynırları artık yer altına inecek. Bunu yavaş yavaş gerçekleştirmeye başladık. Dördüncüsü ve en önemlisiyse artık binalara otopark zorunluluğu getiriyoruz" diye konuştu.

"İŞSİZLİĞİ FUAR PROJESİYLE ÇÖZERİZ”

Belediye meclis üyeleri ve halkın katılımıyla, Maltepe’nin geleceğine yönelik bir stratejik planlama belgesi oluşturduklarını kaydeden Kılıç, "Bu planlamalarda iş dönüp dolaşıp işsizliğe geliyor. İşsizlik sorununu uzun vadede nasıl çözeceğiz? Açık, net söylüyorum ve iddia ediyorum ki biz bu sorunu; Maltepe Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’yle çözebiliriz. Çünkü fuarlara gelecek insanlar şirket, holding yöneticileri ve patronlar…Bu fuar merkezimizde Maltepe’deki gençlerimizi yetiştirip, çalışmalarına fırsat tanıyacağız. Buradan bir müjdeyi de sizlere vermek istiyorum. Avrupa’nın en başarılı ve en büyük fuar merkezlerinden biri olan Münih fuarı yöneticileriyle işletme, turizm ve planlama konularında ortak işbirliği kararı aldık, bugün belgesi elimize ulaştı" şeklinde konuştu.

"KREŞLER GECELERİ DE AÇIK OLACAK"

Dernekler için özel bir bina hazırlandığını da sözlerine ekleyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Her mahalleye iki kreş sözümüz vardı. Bu kreşlerimizden ilkini açtık. Yine mahalle konakları projemiz var. En az 2 dönüm, en çok 4 dönüm arazi üzerinde yapacağımız bu semt konaklarımızda, çocuklarımız spor yapacak, oyun oynayacak. Yine STK’lar, düğün-nişan-kına vb. organizasyonlarınız için 150-200 kişilik çok amaçlı bir salonumuz olacak. Üst katta ev hanımlarının eğitim alabileceği odalar, mekanlar bulunacak. Yine yönetim odaları, bir belediye birimi, muhtarlarımız burada olacak. Ayrıca çalışan anneleri ve olası bir davete çocuğunu götüremeyecek durumda olan anneleri de düşünerek, kreşlerimizi gece de açık tutacağız. Çocuklarımız burada olacak, dilerse aileler işleri bittiğinde gelip çocuklarını alacak, dilerlerse sabah alabilecekler."

 

Son Güncelleme: 23.09.2014 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3