Kurtarma gemisi ‘Işın' denize indirildi

İstanbul Tersanesi'nde inşa edilen Kurtarma ve Yedekleme Gemisi 'Işın'...

Kurtarma gemisi ‘Işın' denize indirildi

İstanbul Tersanesi'nde inşa edilen Kurtarma ve Yedekleme Gemisi 'Işın'...

26 Haziran 2014 Perşembe 16:17
Kurtarma gemisi ‘Işın' denize indirildi

İstanbul Tersanesi’nde inşa edilen Kurtarma ve Yedekleme Gemisi ’Işın’ törenle suya indirildi. Işın ile yara alan, karaya oturan, arıza yapan gemilerin kurtarılması ve yedeklenmesi ile gemi yangınlarına müdahale faaliyetleri yapılacak.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacına binaen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan sözleşme gereği 19 Ocak 2012 tarihinde sac kesim töreni yapılan Kurtarma ve Yedekleme Gemisi ’A 583 Işın’ın inşası tamamlandı. A 583 Işın, İstanbul Tersanesi’nde düzenlenen törenle denize indirildi. Törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Tümamiral Mesut Özel, Tümamiral Hasan Şükrü Korlu ve komutanlar ile gemi personeli katıldı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, ‘Işın'ın bir ilk ve yüksek teknoloji ürünü olduğunu belirterek, ”Işın gemisinin denize inişi münasebetiyle buradayız. Kaliteli bir iş, Programında yürüyor. İnşallah gecikme olmadan teslim edilecektir, inanıyoruz ve güveniyoruz. Savunma sanayimizin geldiği bu konuma Türk Deniz Kuvvetlerimizin desteği ve güveni bizleri bugünlere getirdi. Tuzla'yı bu konuda uzmanlaştırmıştır. Yurt dışında bu büyük işler büyük referans ister. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılan satış ve teslimatlar her hangi bir savunma ürünü satmak çok zordur. Deniz Kuvvetlerimizin güveni ile bugün ihtiyaç olan her tür gemiyi başarı ile yapabilir konuma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesildi. Daha sonra gemi alkışlar ve konfetiler eşliğinde denize indirildi.

'Kurtarma gemisi Işın'

A 583 Işın ile yara alan, karaya oturan, arıza yapan gemilerin kurtarılması ve yedeklenmesi ile gemi yangınlarına müdahale faaliyetleri icra edilebiliyor. Bununla birlikte uzaktan kumandalı sualtı aracı, atmosferik dalış elbisesi, denizaltı havalandırma sistemi ve basınç odası gibi modern kurtarma sistemleri ile donatılacak olup, sualtı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmaların icrası amacıyla da kullanılabiliyor.

Son Güncelleme: 26.06.2014 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72