Küçük mucitler büyük yeteneği tanıttı

Sancaktepe'de eğitim gören bilgi evi öğrencileri yapmış oldukları çalışmalanı...

Küçük mucitler büyük yeteneği tanıttı

Sancaktepe'de eğitim gören bilgi evi öğrencileri yapmış oldukları çalışmalanı...

12 Haziran 2014 Perşembe 16:10
Küçük mucitler büyük yeteneği tanıttı

Sancaktepe’de eğitim gören bilgi evi öğrencileri yapmış oldukları çalışmalanı Bilgi Şenliği’nde tanıttı. Pek çok projeleriyle başarılarını ortaya koyan küçük mucitler, geleceğin bilim adamlarına taş çıkarttı.

Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evi Öğrencileri, aylarca yapmış oldukları hünerlerinden 39 tanesini ‘Bilgi Şenliği’nde sergiyle tanıttı. Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtımda öğrenciler; alarmlı kapı paspasından suyla çalışan arabaya, basınçla çalışan vinçlerden elle çalışan jeneratöre kadar birçok farklı icatlarıyla yeteneklerini sergiledi. Birbirinden ilginç projelerin yer aldığı tanıtımda bilim sevenler de yoğun ilgi gösterdi.
 

“Amaç ilçeyi bilim merkezi haline getirmek”
 

İlçede 13 bin bilgi evinde 30 bin kayıtlı öğrencinin olduğunu söyleyen Sancaktepe Bilgi evleri Müdürü Yavuz Kul, “Öğrencilerimizin yapmış oldukları yüzlerce proje arasında 39 tanesini burada sergiledik. Çok ilginç çalışmalar var. Bu tür projeleri görmek bizi mutlu ediyor. Çocuklarımızı bu tür bilgi evleriyle bilime ısındırmış oluyoruz. Amacımız Sancaktepe’yi bilim merkezi haline getirmektir” dedi.

Son Güncelleme: 12.06.2014 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72