Kreş Ve Okul Öğretmenlerine Satranç Dersi

Kartal Belediyesi, ilçede gençlerin ve çocukların stratejik düşünme, bireysel...

Kreş Ve Okul Öğretmenlerine Satranç Dersi

Kartal Belediyesi, ilçede gençlerin ve çocukların stratejik düşünme, bireysel...

03 Temmuz 2014 Perşembe 12:56
Kreş Ve Okul Öğretmenlerine Satranç Dersi

Kartal Belediyesi’nden Kreş Ve Okul Öğretmenlerine Satranç Dersi

 

Kartal Belediyesi, ilçede gençlerin ve çocukların stratejik düşünme, bireysel karar alma ve sorgulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği satranç sporunu yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kartal Belediyesi 2012 yılında Kartal Kent Konseyi’nin katkıları ile başlatmış olduğu satranç projesinde hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Bugüne kadar 6 – 25 arası farklı yaş gruplarından yüzlerce gence ve çocuğa satranç eğitimi veren, ortalama 500 sporcunun katıldığı onun üzerinde turnuva organize eden Kartal Belediye Spor Satranç Kulübü yeni bir uygulama için çalışmalara başladı.

 

2014 yılında satranç sporunun altyapısının oluşturulması ve okullarda yaygınlaştırılması faaliyetlerine ağırlık veren Satranç Kulübü, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Şubesi ile bu çerçevede öncelikli olarak Kartal’da bulunan okullardaki 35 öğretmene Birinci Kademe Satranç Antrenörlüğü eğitimi vererek, diplomalarını dağıttı.

 

İlçe genelinde satranç kültürünün yerleşmesi için çalışmalara devam eden ve satrancın genç yaşlarda başlamasının önemini kavrayan Kartal Belediyesi Satranç Kulübü, Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim alan minikler için çalışmalara başladı. Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’ndeki eğitimciler ve Kartal’da bulunan öğretmenlere yönelik bir kurs açtı. Bu doğrultuda Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim veren 20 kreş öğretmeni ve ilçede bulunan öğretmenlere Satranç Federasyonu ve Kartal Belediyesi işbirliği ile 1 – 11 Temmuz tarihleri arasında eğitim verilecek. Bu kapsamda başlatılan proje ile Ulusal hakem ve kurs eğitmeni Özgür Acar, Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitimlere başladı. Satranç eğitimi alacak olan öğretmenler eğitimlere katıldı. Verilecek eğitimlerin ardından kursiyerlere diplomaları verilecek ve önümüzdeki dönemde Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’ndeki minik öğrenciler satrançla tanışacak.

 

Satranç sporunun organize, yaygın ve profesyonel olarak bütün bir ilçede oynanması yönelik Türkiye’de bir ilki başlatan Kartal Belediyesi, ilçede 7’den 70’e herkese satranç kültürünü tanıştırmanın ayrıcalığını yaşıyor. Kartal Belediyesi satranç konusunda yaptığı ilklerin ardından satranç kulübünde eğitim alan gençler, çocuklar ve aileleri; kreşlerde eğitim gören minik öğrencilerin aileleri, satranç sporuna katkılarından dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Satranç Kulübüne teşekkür etti.

Son Güncelleme: 03.07.2014 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72