Klima kullanımı yüz felci nedeni

Şırnak'ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon...

Klima kullanımı yüz felci nedeni

Şırnak'ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon...

30 Temmuz 2013 Salı 17:22
Klima kullanımı yüz felci nedeni

Şırnak'ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hasan Kerem Alptekin, yüz felcine neden olabileceğini söyledi.

 

Dr. Hasan Kerem Alptekin aşırı soğuk çalışan klimaların kulak seviyesindeki etkileri sonucu yüzdeki sinirlerin etkilenmesiyle yüz felcinin oluşabileceğini ifade etti. Ramazan ayının başlaması ve hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle klima kullanımında büyük artış kaydettiğini belirten Dr. Alptekin, buna bağlı olarak çeşitli kas spazmlarının gelişebileceğini dile getirdi. Dr. Alptekin, "Bu spazmlar özellikle sıcak havadan terleyerek içeri giren kişilerin doğrudan klimayla teması sonrası oluşur. Bu klimayla temastaklimanın en soğuk değerlerde olması da etkili olmaktadır. Bu nedenle klima sıcaklık seviyelerinin oda sıcaklığı seviyesinde tutulması ve kişinin üzerine doğrudan değil de havayı dolaylı olarak soğutması önemlidir. Klimaya bağlı yaşanan kas tutulmaları en sık boyun, sırt, bel bölgelerinde izlenmektedir. Bu bölgelerdeki ağrılar boyun, bel fıtığı, skolyoz, fibromiyalji, ankilozan spondilit gibi hastalıklarla da karışabilir. Öncelikle bu şikayetlerle gelen hastalarda diğer hastalıklar tamamen dışlandıktan sonra miyalji dediğimiz kas tutulması tedavisi yapılabilir. Ayrıca aşırı soğuk çalışan klimaların kulak seviyesindeki etkileri sonucu yüzdeki sinirlerin etkilenmesiyle yüz felci de oluşabilir. Bu rahatsızlık da uzun sürede ve ciddi yoğun tedaviyle çözülebildiği için en doğru yol hastalığa sebep verecek durumlardan korunmaktır. Özellikle arabayla uzun yol yapan ve klimayı sürekli kullanan kişilerin de dikkat etmesi gerekir" dedi.

Son Güncelleme: 30.07.2013 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72