Klasik otomobilciler Yeşilçam Cafe'de buluştu

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, Yeşilçam sinemasına...

Klasik otomobilciler Yeşilçam Cafe'de buluştu

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, Yeşilçam sinemasına...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Klasik otomobilciler Yeşilçam Cafe'de buluştu

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, Yeşilçam sinemasına damgasını vurmuş oyuncuların siyah-beyaz fotoğraflarıyla ve döneme ilişkin aksesuarlarla dekore edilen yeni dernek merkezlerinin açılışına yine 50-60 yıl öncesinde Türk sinemasında da kullanılmış ve şimdilerin klasikleşmiş otomobilleriyle katıldılar

Klasik otomobil aksesuarları, torpidoları, maketleri, neon lambaları ve fotoğraflarıyla dekore edilen yeni merkezin, bir bölümü de nostaljik Yeşilçam temasıyla donatıldı ve kafe şeklinde tasarlandı. Özellikle 1960'lı ve 1970'li yıllarda Türk sinemasına büyük emek vermiş Türkan Şoray, Filiz Akın, Ediz Hun, Cüneyt Arkın, Göksel Arsoy, Tarık Akan gibi oyunculara ve film setlerine ait foto blokların duvarlara asıldığı kafede, lambalı radyo, çevirmeli telefon, duvar saati gibi döneme ait aksesuarlar da unutulmadı.

Açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve çeşitli sanatçıların yaptığı İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin yeni merkezine yarım asrı devirmiş  Chevrolet, Buick, Ford, Cadillac, Oldsmobile marka otomobilleriyle katılan dernek üyeleri daha sonra Doğukan Manço'nun disk jokeyliğinde Barış Manço şarkıları dinledi ve barbekü partisi eşliğinde renkli bir gün geçirdi.

Klasik otomobilleri günümüz koşullarında muhafaza ederek geleceğe taşımak misyonuyla hareket eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, kurulduğundan bugüne kadar pek çok renkli aktiviteye imza attı. Ankara'da Anıtkabir, Selanik'de Atatürk Evi, Çanakkale'de Şehitlikler ve Eskişehir'de ilk yerli otomobil Devrim Ziyaretleri gibi etkinlikleri organize eden İKOD, farklı bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72