Kiliseydi, Sanat Merkezi oldu

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde 1895'te manastır okul ve kilise olarak inşa edilen...

Kiliseydi, Sanat Merkezi oldu

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde 1895'te manastır okul ve kilise olarak inşa edilen...

25 Mart 2014 Salı 17:20
Kiliseydi, Sanat Merkezi oldu

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde 1895'te manastır okul ve kilise olarak inşa edilen tarihi Nötre Dame du Rosaire Kilisesi, ‘Yeldeğirmeni Sanat’ adıyla hizmete açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesajın da okunduğu açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ilçede belediye tarafından satın alınarak kültür ve sanat merkezine dönüştürülen tarihi binalarla ilgili bilgi verdi.
Öztürk, "Burası bittikten sonra sizinle beraber ilk kez son halini görüyorum. Kadıköy Belediyesi, uzun süredir kent içerisindeki tarihi binaları satın almaya başladı. Burası bir rahip üzerine kayıtlıydı. Yine ciddi bir bedel ödenerek alındı. Yepyeni projeyle, kültür ve sanata hizmet verecek mekan olarak hizmete sunuldu. Umuyorum benden sonra gelecek arkadaşlar bu projeleri ve binaları tamamlayacaklar" diye konuştu. Bu binanın da Yeldeğirmeni'nin kültür ve sanatına önemli katkı vereceğini vurgulayan Öztürk, "Kadıköy'ün neresine bir kültür-sanat merkezi yapsanız, bölge halkı ondan inanılmaz faydalanıyor. Kadıköy'deki her mahalleye bir kültür merkezi yapsak, inanın ki yetmeyecektir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" ifadelerini kullandı. 19. yüzyıl Tanzimat dönemi tarihsel mimarlık anıtı olan eski Fransız kilise binası, 2011'deki Tarihi Kentler Birliği Yarışması'nda ödüle layık bulunmuştu.

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, belediyelerin sadece yol, su, kanalizasyon gibi işler yapmadığını belirtti. Öztürk, “İnsanların yaşam standartlarını her alanda yükseltmek ve en yaşanılabilir kentlerde ağırlamak istiyor belediyeler. Kadıköy Belediyesi de yıllardan beri bunu yaptı” dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2014 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72