KARACA ARBORETUMU GEZİSİ

Kartal Belediyesi Halk Dansları Topluluğu öğrencileri, eğitimcileri ile...

KARACA ARBORETUMU GEZİSİ

Kartal Belediyesi Halk Dansları Topluluğu öğrencileri, eğitimcileri ile...

30 Haziran 2014 Pazartesi 11:29
KARACA ARBORETUMU GEZİSİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KARACA ARBORETUMU GEZİSİ

 

KARTAL BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU ÖĞRENCİLERİ TEMA VAKFI KURUCUSU HAYRETTİN KARACA’YI ZİYARET ETTİ

 

Kartal Belediyesi Halk Dansları Topluluğu öğrencileri, eğitimcileri ile birlikte Karaca Arboretumu’nu ziyaret etti. 1980 yılında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından Yalova’da kurulan Arboretumu ziyaret eden öğrenciler gördükleri doğal güzellikler karşısında büyülendiler. Rehberler eşliğinde arboretumu gezen öğrenciler, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) kurucusu Hayrettin Karaca’yı da Arboretum içinde bulunan evinde ziyaret ederek, bilgi aldılar. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün selamını ve ilçede yaptığı çevreye yönelik çalışmalarını da Hayrettin Karaca’ya ileten öğrenciler, çevre duyarlılığı konusunda gösterdikleri hassasiyet ile göz doldular.

 

Kartallı öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getiren Toprak Dede Hayrettin Karaca, çevre ve suyun önemine vurgu yaparak, bilgi verdi. TEMA’nın çocuklar için olan yayınlarını okumalarını isteyen Karaca, geleceğin emanetçileri olan öğrencilere TEMA’ya üye olmaları söyledi.

Tema’nın 81 il 276 ilçe ve 114 ülkede temsilcisi olduğunu belirten Karaca, TEMA’nın Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası önderliğinde ilk kez verilen “Land for Life/Yaşam İçin Toprak Ödülü” aldığının altını çizdi.

 

Karaca, öğrencilere topraklarımıza sahip çıkmamız ve bunun için tüm tedbirleri almamız gerektiğini öğütleyerek çevreyi korumalarını söyledi. Daha sonra öğrencilere evindeki kütüphanesini de gezdiren Hayrettin Karaca, okuyan insanla okumayan insan arasındaki farkları sıraladığı sohbette, ‘insan’ olabilmek için kitap okumak gerektiğini anlatarak, öğrencilere mutlaka kitap okuma alışkanlığı edinmeleri gerektiğini belirtti.

 

Ziyaretin sonunda öğrenciler Karaca Arboretum’unu gezme imkanı verdiği için Hayrettin Karaca’ya teşekkür ederek, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal heykelciği ve Kartal’ın tarihini anlatan kitabı hediye ettiler.

""

KARACA ARBORETUMU

Yalova Termal karayolu üzerinde, il merkezine 5 km mesafade bulunan Samanlı Köyü içerisinde bulunan, 135 bin m2’lik bir alana kurulu Karaca Arboretumu’nun içinde kaya bitkileri, bitki bahçeleri, iris bahçeleri, gül bahçeleri, minyatür bitkiler, Türkiye doğumlu bonsai bitki koleksiyonları vb örnekler yer alıyor. Arboretum içinde başta Türkiye olmak üzere AsyaAvrupaAfrikaAmerikaAvusturalya kıtaları ve Yeni Zelanda'dan bitki örnekleri yanında, Türkiye'nin endemik bitki örnekleri de bulunuyor. Arboretum içerisinde tahminen 5 bin odunsu, bir o kadar da otsu rizomlu ve soğanlı bitki mevcut.

 

 

 

 

                                                                 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 30.06.2014 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3