İtfaiye'den tatbikat ve eğitimler

İtfaiye'den tatbikat ve eğitimler

17 Mart 2013 Pazar 18:02
İtfaiye'den tatbikat ve eğitimler

İstanbul İtfaiyesi tatbikat ve eğitimlere devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi İlköğretim öğrenicilerine yangın eğitimi ve tatbikatlarına devam ediyor. Halkalı'da yapılan tatbikatta öğrencilere afet durumunda okulun nasıl terk edileceği öğretildi ve yangın eğitimi verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, TOKİ Avrupa Konutları'nda 300 öğrencinin katıldığı eğitim ve yangın tatbikatı ile eğitim programını sürdürdü. TOKİ Avrupa Konutları 3 Etaptaki İlk ve Ortaöğretim Okulunun bahçesinde gerçekleşen tatbikatı İstanbul İtfaiyesi Kocasinan ve Sefaköy Müfrezeleri gerçekleştirdi.

Öğrencilere afet durumunda okulun nasıl terk edileceği ve itfaiyeye haber verilmesi gibi bilgilerin verildiği eğitimde, yangın söndürme ve olası bir afet durumunda binadan kurtarılma tatbikatı da başarıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin oldukça memnun kaldığı tatbikatlar talep üzerine birkaç kez tekrar edildi.

Öğrencilerin herhangi bir yangın ve afet durumunda nasıl davranacaklarının öğretilmesi için yapılan çalışmalarda, İstanbul genelindeki 11 bin öğrenci eğitimden geçirildi. İstanbul itfaiyesi ekipleri okullara giderek yaptıkları tatbikatlarla öğrenciler uygulamalı eğitime tabi tutuluyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli yürütülen eğitim çalışmalarında İstanbul'daki her okulda düzenli eğitimler veriliyor. İstanbul itfaiyesi geçen yıl 4 bin 343 Personel, 95 itfaiye istasyonunda, 578 araç ile 47 bin 85 olaya müdahale etti. Bunlardan 25 bin 469'u yangın olarak kayıtlara geçti. İstanbul İtfaiyesi Yangın, Trafik kazaları, Düşme ve Plajlardaki boğulma olaylarında 46 bin 18 vatandaşın hayatını kurtardı.

 

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3