İstanbul'un yırtıcı misafirleri

İstanbul'un yırtıcı misafirleri

22 Kasım 2018 Perşembe 19:18
İstanbul'un yırtıcı misafirleri

Yüksek dağların kayalık tepelerinde ve insanlardan uzak bölgelerde yaşayan Sakallı Akbaba, İstanbul'da ilk kez görüldü. İstanbul'un yırtıcı misafiri, kuş fotoğrafçıları tarafından Beykoz Toygartepe'de görüntülendi. Yırtıcı kuş göçü döneminin en iyi izleme noktalarından biri olan Beykoz Toygartepe'de yaklaşık 15 kişilik kuş fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi tarihi bir an yaşadı. Türkiye'de görülen 4 akbaba türünden biri olan Sakallı Akbaba ilk kez İstanbul'da görüldü. Yüksek dağların kayalık tepelerinde ve insanlardan uzak bölgelerde yaşayan Sakallı Akbaba, 1,30 metreye ulaşan boyu 2,90 metreye kadar uzanan kanat açıklığı ile en büyük yırtıcılar arasında yer alıyor. Leş ve canlıların arta kalan kemikleriyle beslenen Sakallı Akbabanın ömrü ise yaklaşık 40 yıl olarak biliniyor.

"ADETA UÇAN BİR HALI GİBİYDİ"

Kuş ve Yaban Hayat Fotoğrafçısı Berat Akkaş; "O esnada alçak geçen Küçük Orman Kartallarını ve Yılan Kartallarını fotoğraflıyordum. Ağaçlık alanda bir karartı gördüm ve bize doğru yaklaştıkça devasa bir kuş olduğunu anladım adeta uçan bir halı gibiydi. Türü tanımlayıp Sakallı Akbaba olduğunu öğrendiğimizde hepimiz şaşırdık ve sevindik. Bugüne kadar İstanbul'da kaydı olmayan bir Akbaba türünü fotoğrafladığım için şanslıydım" dedi.

"Gözünüz gökyüzünde olsun"

Berat Akkaş İstanbullulara şöyle seslendi: "İstanbul, dünya kuş göçü noktalarından biri ve önümüzdeki 2- 2,5 haftalık süreç oldukça hareketli ve yoğun geçecek, gözünüz gökyüzünde olsun. Yüzlerce Küçük Orman Kartalı, Yılan Kartalı, Büyük Orman Kartalı, Çakır, Atmaca, Şahin, Küçük Kartal gibi türleri görebilirsiniz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72