İnşaat kazısında tarihi eser çıktı

Çekmeköy'de bir inşaat için kazılan alanda, dozer kepçesine tarihi eser..

İnşaat kazısında tarihi eser çıktı

Çekmeköy'de bir inşaat için kazılan alanda, dozer kepçesine tarihi eser..

03 Temmuz 2014 Perşembe 14:25
İnşaat kazısında tarihi eser çıktı

Çekmeköy’de bir inşaat için kazılan alanda, dozer kepçesine  tarihi eser takıldı. Çıkan taşların tarihi eser olduğunu anlamayan inşaat sahibi az daha taşların ortadan kaybolmasına sebep oluyordu. Tarihi eserlerin yok olmasına vatandaşların ve Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün duyarlılığı engel oldu.

 Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde, bir inşaat kazısı sırasında tarihi eser bulunduğu ve çıkan eserin bazı şahıslar tarafından götürüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği’ne ve Önleyici Hizmetler Amirliği’ne bağlı ekipler hızla inşaat kazı alanına hareket ettiler. Kazı alanında çalışan dozer operatörünün ve inşaat sahibi Ceylan T.’nin ifadesine başvurulduğunda olay meydana çıktı. Dozer operatörü kazı sırasında kepçeye takılan üzerinde şekiller olan topraklı taşı kenara çıkardığını, inşaat sahibinin taşın değerini anlamadığından işçilere taşın kaldırılmasını söylediğini, işçilerin de taşı arabalarına koyup götürdüğü ortaya çıktı. Polis ekiplerinin işçilere ulaşıp bir adet sütun başı tarihi eseri kurtarmalarından sonra da ilginç olaylar devam etti. Kazı çalışmasına, polis kontrolünde devam edildiğinde iki adet sütun kaidesi, bir adet kırık havan parçası ve iki adet daha mimari parça ele geçirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün haber vermesi ile Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü, İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü’nden gelen görevlilerin incelemesi sonrası tarihi eserler incelenmek üzere Arkeoloji Müzesi’ne götürüldü. Sonrasında, inşaat alanında kazı yapılması yasaklandı.

 Vatandaşların zamanında ihbarı ve Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin duyarlı çalışması, Çekmeköy’de tesadüfen gün yüzüne çıkarılan tarihi eserlerin yok olmamasını sağladı. 

""

Son Güncelleme: 03.07.2014 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3