İBB'den modern ilaçlama hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı...

İBB'den modern ilaçlama hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı...

29 Nisan 2014 Salı 15:44
İBB'den modern ilaçlama hizmeti

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü halk sağlığı alanında dünya standartlarında İstanbullulara hizmet vermeye devam ediyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü İstanbullulara daha iyi, yaşanılır ve sağlıklı bir yaşam sağlamak amacıyla koruyucu önlemler alan modern ve donanımlı ilaçlama araçlarıyla hizmet sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele ve İlaçlama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. İstanbulluların sağlığını tehdit eden vektörlere karşı  konusunda uzman ekiplerle, bilimsel yöntemler kullanılarak mücadele ediliyor.

 ‘Vektörle Mücadele ve İlaçlama Hizmeti’ çalışmalarında kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal yöntemler entegre olarak kullanılıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından yürütülen vektör mücadelesi çalışmaları; sivrisinek karasinek ve kene mücadelesi, şehirsel alanlarda kemirgen ve hamamböceği mücadelesi, açık kamusal alanlardaki diğer vektörlerle mücadele çalışmalarını kapsamaktadır.

‘Modern Araçlar’ sulak ve sazlık arazi bölgelerinde imdada yetişiyor

İBB İlaçlama Birimi Ekipleri’nin erişemediği sulak, çamurlu ve sazlık arazi bölgesine modern ve tam donanımlı özel araçlar imdada yetişiyor. Bu araçlar sayesinde sulak ve sazlık araziye gerekli müdahale yapılıyor.
Sivrisinek üreme kaynaklarının büyük bölümünü oluşturan bataklık ve sazlık alanlar, göller, dereler vb alanlarda vektör kontrolünü sağlamak ve gerekli uygulamaları yapmak amacıyla, birçok teknik fonksiyon içeren 2 adet sulak ve sazlık alan arazi araçlarıyla İstanbul genelinde hizmet veriliyor. Bu araçlar sayesinde kolaylıkla sulak, çamurlu ve sazlık bölgeye kolaylıkla ulaşılıyor ve ilaçlama yapılıyor.

İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü İstanbul genelinde 4’ü Avrupa yakası, 2’si de Anadolu yakasında olmak üzere 6 Birimle İstanbullulara Vektörel Mücadele ve İlaçlama hizmeti veriliyor.

Bize nasıl ulaşabilirsiniz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’ne direkt müracaat edilebileceği gibi Alo 153 No'lu Çağrı Merkezi ya da [email protected] mail adresi ile de ihbar ve şikâyetler değerlendirilmektedir.

 

 

 

Son Güncelleme: 29.04.2014 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72