İBB plajlarına İstanbullulardan yoğun ilgi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Menekşe, Güneş ve Caddebostan 1,2,3 plajları İstanbullulardan yoğun ilgi görüyor.

İBB plajlarına İstanbullulardan yoğun ilgi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Menekşe, Güneş ve Caddebostan 1,2,3 plajları İstanbullulardan yoğun ilgi görüyor.

08 Temmuz 2018 Pazar 11:51
İBB plajlarına İstanbullulardan yoğun ilgi

İstanbulluların gönül rahatlığıyla deniz keyfi yaşadığı plajlarda soyunma kabini, duş alanı, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler sunulurken spor ve eğlence aktiviteleri de düzenleniyor.

İstanbullular havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi plajlarına yoğun ilgi gösteriyor. İBB plajları her gün on binlerce vatandaşa günü birlik tatil imkanı sunuyor. Haftanın yedi günü sabah saat 08.30 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet veren İBB plajlarında can güvenliği ve sağlık konularında maksimum seviyede tedbir alınıyor. Düzenli olarak deniz suyu temizlik oranları ölçülen ve gün boyu kumsalların temizlendiği Menekşe, Güneş, Caddebostan 1, 2, 3 plajlarında İstanbullular gönül rahatlığıyla deniz, kum ve güneşin tadını çıkarıyor.


Yeşil alanlar, basketbol ve voleybol sahaları ile çeşitli spor aletlerinin bulunduğu sosyal yaşam alanlarının yer aldığı plajlarda halkın keyifli bir gün geçirebilmesi amacıyla spor ve eğlence aktiviteleri de düzenleniyor. Büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, duş alanları, şezlong ve şemsiyelerin bulunduğu plajlarda ayrıca şort, oyun topları, yüzme simitleri gibi çeşitli deniz malzemeleri de temin edilebiliyor.

İBB Cankurtaran ekipleri 38 plajda hizmet veriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanlarında bulunan tüm plajlarda güvenlik ve cankurtaran personeliyle gerekli tedbirleri alıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri İstanbul’da 12 ilçede bulunan toplam 47 bin 800 metre uzunluğundaki 38 plajda cankurtaran hizmeti veriyor. İBB ekipleri plajlarda; 35 jet-Ski, 7 kurtarma botu, 2 amfibik kurtarma jeti, 2 adet can simidi taşıyan drone, 14 ATV aracı ve 190 adet gözetleme kulesi ve 481 cankurtaran personeli ile vatandaşların can güvenliği için var gücüyle çalışıyor. Cankurtaran ekipleri, 2005 yılından bu yana 47.405 vatandaşın kurtarılmasını sağladı. Ekipler 1 Haziran’da başlayan plaj sezonunda şu ana kadar 844 vatandaşı kurtardı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3