Hem tarih hem çevre bilinci edindiler

Kartal Belediyesi'nin açtığı ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi'ni....

Hem tarih hem çevre bilinci edindiler

Kartal Belediyesi'nin açtığı ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi'ni....

26 Mart 2014 Çarşamba 17:06
Hem tarih hem çevre bilinci edindiler

Kartal Belediyesi'nin açtığı ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi’ni gezen öğrenciler, hem tarihe tanıklık etti, hem de hediye edilen tohumlu kitap ayraçları ile çevre bilinci edindi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öncülüğünde açılan ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi’ her gün farklı bir okulun öğrencilerini ağırlıyor. Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı'nda açılan ve Pendik Çamlık İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından gezilen müze, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Öğretmenleri ile birlikte müzeyi ziyaret eden öğrenciler görevlilerden müze hakkında bilgi alarak, Türk tarihine ışık tutan nadide eserleri de görmüş oldu. Müze yetkililerinden Türk askerlerinin zor şartlarda vatanı nasıl savundukları, canlarını nasıl feda ettiklerini dinleyen öğrencilerin ve öğretmenlerin duygu dolu anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı. Çanakkale Savaşı'nın onurlu mücadelesini anlatan, savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve arkasındaki savaş malzemelerinin sergilendiği müzeyi gezen öğrenciler, geçmişe ışık tutan bir tarihin izlerine de tanıklık etti.

‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi’ni gezen öğrencilere Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla geri dönüştürülmüş doğal kağıttan oluşan  ‘Tohumlu Kitap Ayracı’ hediye edildi. Çevre bilinciyle yeni bir neslin yetişmesini destekleyen Kartal Belediyesi, öğrencilere Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından da Kartal Soğanlık'tan çıkan ve saraylara kadar uzanan lale çiçekleri hediye edildi.  

 

Son Güncelleme: 26.03.2014 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3