Gümüş Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun görevinden ayrıldı.

Gümüş Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun görevinden ayrıldı.

16 Mayıs 2014 Cuma 15:18
Gümüş Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi

Prof. Dr. Eyüp Gümüş Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na  getirildi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun görevinden ayrıldı. Tosun'dan boşalan koltuğa Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Sorumlusu Dr. Eyüp Gümüş getirildi.

12 Mayıs Pazartesi günü 6 yıldır yürüttüğü Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan ayrılan Prof. Dr. Nihat Tosun, görevi Prof. Dr. Eyüp Gümüş'e devretti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na getirilen Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Şefi olarak görev yapmaktaydı. Gümüş, robotik cerrahi yöntemi ile 5 ayrı dalda kansız, neştersiz ameliyat yapıyordu.

-Eyüp Gümüş kimdir?

1966 yılında Malatya Darende'de doğan Gümüş, ilk ve orta eğitimini İstanbul'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan Gümüş, 1990-1992 yılları arasında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde pratisyen hekim olarak çalıştı. Gümüş, 1992 yılında Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi’nde üroloji ihtisasına başladı, 1997 yılında uzmanlığını aldı.

2005 yılında ürolojide doçent unvanı alan Gümüş, 2006 yılında Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Başhekim ve Üroloji Klinik Şefi olarak atandı, 2012 yılında üroloji profesörü oldu.Gümüş, Türk Üroloji Derneği ve Avrasya Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Robotik Cerrahi Derneği Başkanı.  Evli ve iki kız çocuğu babası Gümüş, iyi derecede İngilizce biliyor.

 

Son Güncelleme: 16.05.2014 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72