Göztepe Tren Garı yıkılacak

Bilindiği gibi Haydarpaşa- Pendik arasındaki banliyö tren seferlerine...

Göztepe Tren Garı yıkılacak

Bilindiği gibi Haydarpaşa- Pendik arasındaki banliyö tren seferlerine...

26 Mayıs 2014 Pazartesi 15:50
Göztepe Tren Garı yıkılacak

Bilindiği gibi Haydarpaşa- Pendik arasındaki banliyö tren seferlerine 19 Haziran 2013’ten bu yana ara verildi. Nedeni karşı yakadaki komşu İstasyon Halkalı-Sirkeci’yle aynı: Marmaray! Marmaray ve hızlı tren projeleri kapsamında Haydarpaşa- Pendik arasındaki banliyö tren hattı da yenileniyor. Yenilenme kapsamında ise tarihi Göztepe Tren İstasyonu yıkılacak. Marmaray çalışmalarına aktif olarak katılan İspanyol OHL, Göztepe İstasyonu’nu yıkıp yerine yeni ‘modern’ bir istasyon yapacak. Haydarpaşa- Pendik banliyö tren hattı arasında 16 tane istasyon var. Bu istasyonların büyük bir kısmının tarihi doku bozularak yıkılıp yeniden yapılacağı belirtiliyor.

 27 adet istasyon var

Anadolu yakasında Anadolu- Bağdat hattının bir parçası olarak Haydarpaşa- Gebze arasında 27 adet gar, istasyon ve durak tesisi mevcut. Bunlar: Haydarpaşa, Söğütlüçeşme, Kızıltoprak, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyyaplajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Gebze. Bu gar ve istasyonlardan Haydarpaşa, Kızıltoprak, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Maltepe, Kartal Yunus istasyon binaları tarihi ve tescilli yapılar.

Kadıköy'ün tarihi binaları arasında gösterilen Göztepe Tren İstasyonu'nun Marmaray çalışmaları kapsamında yıkılacağı haberleri vatandaşların tepkisine neden oldu. Kadıköylüler, asırlık binanın aslına uygun şekilde restore edilmesini istiyor.


 

 

Son Güncelleme: 26.05.2014 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3