Görmez'den 'otistik çocuk' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, otistik çocukların dini inancının...

Görmez'den 'otistik çocuk' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, otistik çocukların dini inancının...

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:46
 Görmez'den 'otistik çocuk' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, otistik çocukların dini inancının olmadığı iddialarına' ilişkin konuştu.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 'RTÜK Toplantıları' adı altında iki ayda bir gerçekleştirilen konferansa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada, İzmir'de yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "İzmir'de 'irfan geleneği' dedim neler yaşadığımı tahmin edebilirsiniz. Bilimsel kavramlarla halkın önünde konuşmak, hatta medyamızın önünde konuşmak çok zor bir şeydir. Aslında, Anadolu Müslümanlığımızın oluşturduğu geleneğin adı irfan geleneğidir. İrfan ayrı bir şeydir. İrfan geleneği ayrı bir şeydir. İrfan geleneği marifetten alır kaynağını, marifet Alevi Bektaşi geleneğimizde de şeriat, tarikat, marifet ve hakikat dörtlüsü vardır. Marifet, marifetullahtır yani Allah'ı tanımak ve bilmek mertebesidir. Onun için tasavvuf geleneğinin bilimsel adı irfan geleneğidir ve Anadolu Müslümanlarımızın da temel kaynağıdır aslında irfan geleneği. İşte, bu geleneğimize baktığımız zaman bizim gönül kavramı üzerine çok durur. İlhamını daha çok buradan alır ve Kabetullah'la insan kalbi arasında daima ilişki kurarlar" dedi.
 
"MEDYA VE İNSAN ONURU ÖNEMLİ BİR KONU"
 
'Medya ve insan onurunun' önemli bir konu olduğuna dikkati çeken Görmez, "Belki, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda çalışan bütün dostlarımızın hep birlikte çalıştaylar yaparak medya ve insan onuru konusu üzerinde durması gerektiğini düşünüyorum. 20. yüzyıl kadar, insan onurunu medya marifetiyle bir pazarlama sektörüne dönüştüren başka bir çağ yoktur. Cinsel istismar, çocuk pornografisi, reyting savaşları, üçüncü sayfa haberleri, insanın haberlere konu oluş tarzı, bütün bunları birlikte düşündüğümüzde tam da insanı yüceltmek istediğimiz bir çağda, bunların insan onurunu zedelediği, çiğnediğini ve ayaklar altına alındığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
OTİSTİK ÇOCUKLARIN DİNİ YÖNLERİNİN OLMADIĞI İDDİALARI
 
Görmez, konuşması sonrası soruları cevapladı. 'Otistik çocukların dini inancının olmadığı iddialarına' ilişkin bir soru üzerine Görmez, "Bilimsel hiçbir temeli yoktur. Sadece bir iddiadan ibarettir. Biz, doğuştan bütün insanların onurlu doğduğunu söylediğimiz gibi doğuştan bütün insanların aynı zamanda her türlü erdemi kendi genlerinde taşıyarak doğduğuna inanırız. Hatta, bu konu dahi medya ve insan onuru açısından ele alınmayı hak eden bir konudur. Ben, böyle hiçbir bilimsel temele dayanmayan bir cümlenin ve iddianıniki gün toplumumuz nezdinde tartışılmasını dahi özellikle engelli kardeşlerimize haksızlık olarak değerlendiririm" diye konuştu.
 
Görmez, Kaddafi ve Saddam Hüseyin'in öldürüldükten sonra yerlerde sürüklenmesine ilişkin olarak, "Zalimi yargılamayı bilmeyen milletler mazluma sahip çıkamazlar. Mazlum hakkını da savunamazlar. Onun için hakikaten insan ne kadar yanlış yaparsa yapsın ceza adil olmak durumundadır" dedi.
Son Güncelleme: 24.04.2013 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72