Gök taşı yağmuruna akın

Dün gece gerçekleşen Perseid gök taşı yağmurunu izlemek isteyenler Ankara Üniversitesi'nin rasathanesine akın etti.

Gök taşı yağmuruna akın

Dün gece gerçekleşen Perseid gök taşı yağmurunu izlemek isteyenler Ankara Üniversitesi'nin rasathanesine akın etti.

13 Ağustos 2017 Pazar 10:27
Gök taşı yağmuruna akın

Perseid meteor yağmurunun dün gece gökyüzünde yarattığı görsel şölen meraklıları tarafından ilgiyle izlendi. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi, halk arasında “yıldız kayması” olarak bilinen meteor yağmurunu izlemek isteyenler için özel bir program gerçekleştirdi. Astronomi meraklıları teleskoplarla gözlem yapmak için yüzlerce kişilik kuyruklarda bekledi, “Dünyaya Çarpma Olasılığı Bulunan Gökcisimleri” başlıklı sunum ilgiyle dinledi.

Teleskopla Satürn’ü görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Bilim insanları, binlerce parçanın güneş ışınları ve çekimin etkisiyle “Swift-tuttle” adlı kuyruklu yıldızdan koparak oluşturduğu Perseid gök taşı yağmuru sırasında kopan parçalardan bazılarının mercimek büyüklüğünde yeryüzüne düşebileceğine işaret etmişti. 2017 yılında gökyüzünde yaşanacak bir başka görsel şölen, 4-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek Geminid meteor yağmuru olacak.

Son Güncelleme: 13.08.2017 10:32
Anahtar Kelimeler:
YağmurİzleyiciGöktaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72