Evlenmek için hemşehrilerini mi tercih ediliyor?

İzmir Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı araştırma, üniversite....

Evlenmek için hemşehrilerini mi tercih ediliyor?

İzmir Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı araştırma, üniversite....

05 Mayıs 2014 Pazartesi 11:16
Evlenmek için hemşehrilerini mi tercih ediliyor?

İzmir Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı araştırma, üniversite öğrencilerinin arkadaşlık kurarken ve gelecek planı yaparken 'kendileriyle aynı kökenden gelme' olgusuna önem verdiğini ortaya koydu.

İzmir Üniversitesi Psikoloji Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Mete Sefa Uysal, Özde Alıcıoğlu ve Uğur Tosun Türk Psikologlar Derneği (TPD) İzmir Şubesi tarafından ulusal çapta düzenlenen “Genç Psikologlar ve Psikoloji Öğrencileri Araştırma Yarışması”nda ikinci oldu. Yarışmaya “Depresyon Etiyolojisinde Etnik Köken ve Arkadaşlık Örüntülerinin İncelenmesi” başlıklı araştırmayla katılan İzmir Üniversitesi öğrencileri yaptıkları araştırma sonunda etnik köken olarak batıdan doğuya gittikçe depresyon görülme olasılığının arttığını, gençlerin arkadaşlık kurarken ve gelecek planı yaparken de özellikle etnik köken yakınlığı gözettiğini ortaya koydu. İzmir Üniversitesi öğrencileri ödüllerini, 18. Ulusal Psikoloji Kongresi’nde TPD Başkanı Prof. Dr. Gökhan Malkoç ve TPD İzmir Şube Başkanı Ayperi Öziş’ten aldı.

Öğrencileri başarıları ve danışmanlarını başarıları ile tebrik eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, 9 farklı üniversitenin 17 farklı bölümünde eğitim alan 453 üniversite öğrencisi üzerinde yapılan araştırmanın önemli bir projektör görevi gördüğünü ifade etti. İzmir Üniversitesi’nin her yıl en fazla tercih edilen bölümlerinden biri olan Psikoloji Bölümünün Türkiye çapında elde ettiği başarıdan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Erciyeş, “Öğrencilerimizin akademik çalışmalarından öğrencilik yıllarında elde ettiği dereceler, gelecekte imza atacakları başarılı çalışmaların göstergesidir” dedi.Araştırma, memleketi dışında üniversite eğitimi alan öğrenciler arasında, köken olarak batıdan doğuya gittikçe, depresyonun daha yaygın görüldüğü ve gençlerin evlilik planları için de etnik köken uyumuna dikkat ettiği sonuçlarını ortaya koydu.

Son Güncelleme: 05.05.2014 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72