Duvar resimleri ile hayat buluyor

Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kartal'da sanatsal yönde ...

Duvar resimleri ile hayat buluyor

Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kartal'da sanatsal yönde ...

19 Temmuz 2013 Cuma 16:21
Duvar resimleri ile hayat buluyor

Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kartal’da sanatsal yönde çalışmalara da imza atıyor.

Kartal halkının ihtiyaç ve taleplerini dikkate alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kartal’ın yapısını dikkate alarak kamu ve kuruluşlar dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde duvar resimleriyle adeta görsel bir şölen oluşturuyor. Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kartal’ın duvarlarını görsel bir sanat eseri haline getiriyor.

 

Okul, cami, hastane gibi binaların dış ve iç cephelerine, trafo binalarının duvarlarına resim çalışması yapan Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yaptığı hizmet ile halk tarafından da beğeni kazanıyor. Kartal’da çevre estetiği standardının hayata geçirilmesi için yapılan resimlendirme çalışmalarında görselliğin yanısıra toplumsal mesajlar da veriliyor. İki yılda beş mekanın dış cephesine eğitici ve güzelleştirici duvar resimleri uygulaması yapan Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, gelen talepleri sıraya koyuyor. Fatin Rüştü Zorlu İlköğretim Okulu, Hasan Paşa İlköğretim Okulu, Çağın Anaokulu, Atalar Çocuk Gelişim Merkezi gibi mekanlara duvar resimleri uygulaması yapan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kartal’ın çehresini değiştiren uygulamalarına devam ediyor.

 

Proje ve tasarımı biten Mevlana Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneği’nin dış mekan duvar sanatı resimleme çalışmaları ise halen sürüyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü iç mimarı Abbas Ekşi tarafından yapılan resimler çoğunlukla dış mekanlara uygulanıyor. Hava şartlarına dayanıklı boyalarla yapılan resimler aynı zamanda Kartal’ın çehresine de güzellik katıyor.

 

Duvar resimleme uygulamasında Cevizli Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara ve Yanık Tedavi Ünitesi’nde bulunan çocuklar da unutulmadı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yara ve Yanık Tedavi Ünitesi’nin iç bahçe duvarlarına hastalara moral  vermek amaçlı resimleme çalışması yaptı. İnternet üzerinden Kartal Belediyesi Mavi Masa’ya ulaşan talepleri değerlendiren Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, mekanın gerekli boyamaya uygun olup olmadığını tespit ettikten sonra yerinde uygulama çalışması yapıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 19.07.2013 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3