"Dedikodu orucu bozar mı?"

"Dedikodu orucu bozar mı?"

26 Şubat 2013 Salı 11:16
"Dedikodu orucu bozar mı?"

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, alo fetva hattını arayan bazı kadınların "Dedikodu orucu bozar mı?" gibi ilginç sorular yönelttiklerini söyledi.

 

Müftü Bulut, orucun ikinci günü olmasına rağmen yüzlerce vatandaşın alo fetva hattını arayarak birbirinden ilginç sorular sorduğunu belirtti. 

Bunların en başında "Dedikodu orucu bozar mı?" sorusunun geldiğini ifade eden Bulut, bunun yanı sıra yara merheminin, kulak damlasının ve banyo yapmanın orucu bozup bozmadığının sorulduğunu kaydetti.
 
Alo fetva hattını özellikle kadınların sıklıkla aradığını dile getiren Müftü Bulut, "Oruç Allah rızası için imsak vaktinden iftar vaktine kadar yemeden içmeden, şehevi arzulardan ve karı-koca ilişkisinden kendisini alıkoymak olmasına rağmen yine de ilginç sorular yöneltiliyor. Yaranın üzerine sürülen merhemin, kulağa damlatılan damlanın dahi orucu bozup bozmadığını soran halkımız iğneden ipliğe her şeyi bizlere soruyor" dedi. 

Dedikodunun orucu bozmadığını ancak manen sevabını azalttığını kaydeden Bulut, "Alo fetva hattında görev alan bay ve bayan hocalarımız bıkmadan, usanmadan vatandaşlarımızın her türlü sorularını cevaplamaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız senede bir gün tuttukları orucun mükemmel olmasını istiyor. Bazen 'Dedikodu orucu bozar mı?' diye sorular yöneltiliyor. Biz dedikodunun veya gıybetin orucu bozmasa da manen sevabını azalttığını söylüyoruz. Çünkü orucun farz kılınışındaki hikmet, insanı kemale erdirmek, olgun insan, iyi Müslüman, iyi vatandaş, hayırlı komşu ve eş ile hayırlı evlat haline, kulu getirmek için yüce Mevlamızın orucu farz kıldığını ifade ediyoruz. Vatandaşlarımız soruları yöneltirken tuttukları orucu mükemmel hale getirmek için uğraşıyorlar" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72