"Çocuğunuza seçme hakkı verin"

"Çocuğunuza seçme hakkı verin"

26 Şubat 2013 Salı 11:17
"Çocuğunuza seçme hakkı verin"

Prof. Dr. Üstün Dökmen: “Çocuklarımızın yaratıcılığının, özgüveninin yüksek olmasını istiyorsak onlara seçme hakkını vermemiz gerekir" dedi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in katılımıyla Küçük Şeyler Anaokulu tarafından “Çocukla Çocuk Olmamak” adlı eğitim semineri düzenlendi. Eğitim seminerinde Prof. Dr. Üstün Dökmen; “özgüveni yüksek, ruh sağlığı yerinde, çalışkan, yaratıcılığı yüksek olan çocuklar yetiştirmek için millet olarak çok fazla kitap okumamız gerekir” dedi.


Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal sahnesinde düzenlenen eğitim seminerine aileler yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Üstün Dökmen'in “Ç:ocukla Çocuk Olmamak” isimli eğitim seminerinde gerçekleştirdiği konuşmada çocuk eğitimine yönelik bilgiler verdi. Dökmen; “Özgüveni yüksek, ruh sağlığı yerinde, çalışkan, yaratıcılığı yüksek olan çocuklar yetiştirmek için millet olarak çok fazla kitap okumamız gerekir. Sadece kişisel gelişim kitapları ile de olmuyor roman, hikaye gibi kitaplarda okumamız gerekiyor. Biz Küçük Şeyler Anaokullarında her yönden gelişen ve üreten çocuklar yetiştiriyoruz” dedi.


Dökmen; “Çocuklarımızın yaratıcılığının, özgüveninin yüksek olmasını istiyorsak onlara seçme hakkını vermemiz gerekir. Önceden öğrenilmiş, tecrübe edilmiş bilgilerin çocuğa hazır bilgi olarak verilmesi çocukta yaratıcılığı öldürür. Çocuk için tehlikeli olmayacak konularda tercih yapmasını sağlamamız, çocuğun kendisine olan öz güvenini de artırır” diye konuştu.


Küçük Şeyler Anaokulu Kurucu Müdürü Mustafa Doğan, eğitim sistemimizin içerisinde çocuğun yararına olmayan hiçbir unsurun barındırılmadığını, tüm etkinliklerin ve faaliyetlerin çocukların gelişim özelliklerine göre akademinin uzman kişileri tarafından hazırlanıp okulda uygulandığını söyledi. Doğan, bunun yanında Çorlu Özel Küçük Şeyler Ana Okulu ile ilgili olarak Ekim 2010'da hizmet vermeye başladıklarını Küçük Şeyler Anaokulu'nun 2006 yılında Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Uzman Psikolog Süleyman Hecebil tarafından çocuklar için yola çıkılmış proje olduğunu Türkiye'de farklı illerde 26 tane anaokulu ile eğitim vermeye devam ettiklerini ifade etti.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3