Çıraklıktan yetiştiği mesleğine müdür olarak atandı

40 yıllık Halk Eğitimci ve Folklor Öğretmeni Sedat Büyük, çıraklığından yetiştiği mesleğinin uygulandığı Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezinde müdür olarak görevlendirildi.

Çıraklıktan yetiştiği mesleğine müdür olarak atandı

40 yıllık Halk Eğitimci ve Folklor Öğretmeni Sedat Büyük, çıraklığından yetiştiği mesleğinin uygulandığı Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezinde müdür olarak görevlendirildi.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 13:36
Çıraklıktan yetiştiği mesleğine müdür olarak atandı

Öğretmenliğinin yanında çeşitli alanlarda görev yapan Sedat Büyük; yurt içi ve yurt dışında düzenlenen sosyal faaliyetlerin içinde gönüllü olarak görev aldı. Arkadaşlarıyla birlikte kurdukları Pazaryeri Halk Eğitim Spor Kulübü sayesinde birçok gencin sporla buluşmasına ve Bilecik-Pazaryeri'nin Türkiye'de adının duyulmasına katkıda bulundu.

Sedat Büyük, 1957 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu. İlk, orta, lise ve yüksek tahsilini Kadıköy'de tamamladı. Bu eğitimleri sırasında ve eğitimlerini tamamladıktan sonra, ilkokulun bitiminden itibaren çıraklığından yetiştiği ilk mesleği olan erkek terziliğinde uzun yıllar çalıştı. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'nde çeşitli kurslara katılıp, halk oyunculuğuna başladı. Daha sonra Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi (PEFHEM) Derneği'nin halk oyuncusu olarak 1976 - 1986 yılları arasında yurt içindeki festival ve yarışmalara katıldı. Ayrıca, yurt dışındaki çeşitli ülkelerde düzenlenen folklor festivallerine milli folklorcu olarak katılıp, Türkiye'nin temsil edilmesinde gönüllü olarak görev aldı. Kadıköy, Bostancı ve Bozüyük Halk Eğitimi Merkezlerinde Daktilo Sekreterlik öğretmenliği yaptı. Adıyaman'ın Besni ilçesinde köy öğretmenliği ve müdür yetkili öğretmenlik yaptı. Bu görevinin yanında, Besni Halk Eğitimi Merkezi'nde de "Halk Oyunları" öğretmenliği yaparak bu alanda birçok öğrenci yetiştirdi. Çalıştığı köylerin ve öğrencilerinin gelişimi için sosyal faaliyetlerde gönüllü olarak çalıştı. Ankara ve İstanbul televizyonlarında yayınlanan bazı programlara katılarak eğitim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.1995-1996 eğitim yılında Bilecik - Bozüyük'ün Karaağaç köyünde 5. sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra, Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi'nde müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Bu görevinin yanında, Bozüyük İlçe Halk Kütüphanesinin müdürlüğünü 6 yıl gönüllü olarak yürütüp çeşitli sosyal etkinliklerin düzenlenmesinde Japon folklorcularla işbirliği yaptı. Daha sonra Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi'nde müdür vekili olarak göreve başladı. 2008 yılından itibaren, Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi'ndeki müdür yardımcılığı görevine geri döndü. 2011 yılının Eylül ayından itibaren de Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi'nde müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Öğretmen Sedat Büyük'ün, çeşitli dergi ve yerel gazetelerde yayımlanan makale, araştırma ve köşe yazıları bulunmakta olup Kadıköy Aktüalite ve Bulvar gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı olan Çokçapınar Köyü ile Pazaryeri ilçesi Gümüşdere köyü; Eskişehir'e bağlı Yukarı Kalabak Köyü; Kalkandere ilçesi Hurmalık, Kayabaşı ve Taserek (Esentepe) Köyleri ile ilgili araştırma ve kitap çalışmaları devam etmekte. Toplum yararına çalışan Kızılay ve Türk Hava Kurumunun üyesi olup bazı yerel derneklere de üyedir. İstanbul ve Eskişehir'de katıldığı sempozyumlarda; "Halk Eğitimi Merkezleri", "Usta Öğreticiler" ve "Çocuk Oyunları" konularında konferanslar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3