Çekmeköy'den bir ilk

Çekmeköy'den bir ilk

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Çekmeköy'den bir ilk

Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Melek Meryem Yeşil, yaptıkları icraatları gazeteniz Flashaber'e anlattı. Yeşil, açıklamasında; "Çekmeköy Kent Konseyi kurulduktan 2 yıl sonra Emekli ve Yaşlılar Meclisi adını almış, Yürütme Kurulu kararı ile bu isim, Emekli ve Sosyal İşler Meclis Başkanlığı olarak değiştirilmiştir. İsim değişimindeki amacımız, daha geniş bir kitleye hitap etmek ve çalışmalarımızı daha geniş bir şekilde ilerletmektir. Ben, Kent Konseyi 2. Genel Kurul toplantısında seçimle Emekli ve Sosyal İşler Başkanlığı'na getirildim. İlk yapmamız gereken Çekmeköy'e yakışan bir meclis yönetimi oluşturmak oldu. Demografik yapıya, çok sesliliğe ve Çekmeköy'ün her noktasına ulaşabileceğimiz, gönüllü bir ekip oluşturmaya özen gösterdik" dedi.

""

Başkan Yeşil, Kent Konseyi'nin görevlerinin; "Bölgemizde yaşayan insanlarımıza kaliteli bir yaşam sunma adına projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek. Mevcut çalışmalardan haberdar etmek ve faaliyetlerimizden yararlanmalarını sağlamak. Vatandaşlarımızı birebir dinlemek, istek ve taleplerini yetkili mercilere bildirmek" olduğunu söyledi.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları söyleyen Yeşil; "Bölgemizde bulunan hastaları, gazi ve şehit ailelerini ziyaret ettik. Site yönetimlerine, muhtarlık ve resmi dairelere ziyarette bulunduk. Bu ziyaretlerden amacımız, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek, ihtiyaçlarını gerekli mercilere ulaştırmaktır. Bu arada, onlara geçmişteki unutulmaya yüz tutan geleneklerimizi hatırlatmak ve yaşatmak adına Hıdrellez şenliği düzenledik. Emekli ve çalışanlarımızı bilgilendirmek adına son çıkan SGK kanunları hakkında seminer düzenledik. Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile emlak danışmanlığı kursu başlattık ve kurslarımız halen devam etmekte" dedi.

Başkan Yeşil, hayalindeki projeleri de anlattı

Yeşil, gelecekte yapmak istediklerini de açık yüreklilikle anlatarak; "Vatandaşlarımızla birebir görüşüp onların istekleri doğrultusunda projeler üretmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki projelerimiz de bu doğrultuda şekil alacak. Çekmeköy büyük bir yüz ölçümüne sahip ilçe. Bu nedenle talepler de bölge bölge değişmekte. Bundan sonraki projelerimiz de bu doğrultuda gerçekleşecektir.  Olgunlaşmış projelerimizden de halkımızı mutlaka bilgilendireceğiz. Ayrıca bizimle irtibata geçmek isteyenler varsa aşağıda belirttiğimiz adres ve telefonlardan bize ulaşabilirler" dedi. 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72