Camileri halk kendi yapıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye'de bulunan 86 bin...

Camileri halk kendi yapıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye'de bulunan 86 bin...

21 Şubat 2014 Cuma 22:47
Camileri halk kendi yapıyor

Görmez: 'Camileri halk kendi cebinden ödeyerek inşaa ediyor'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye’de bulunan 86 bin 700 caminin yüzde 99’unun vatandaşlar tarafından yaptırıldığını belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye’de bulunan 86 bin 700 caminin yüzde 99’unun vatandaşlar tarafından yaptırıldığını belirterek, “Devletin bizatihi cami ve mabet yapmasından çok vatandaşlarımızın kuruş kuruş toplayarak, biriktirerek bu mabetleri inşa etmesini çok daha önemli buluyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile birlikte Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde vatandaşların desteği ile yaptırılan Musalla Cami’nin açılışına katıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Görmez, Türk halkının cami yaptırma konusunda büyük bir duyarlılık gösterdiğini ifade ederek, Türkiye’de bulunan camilerin yüzde 99’unun halk tarafından yaptırıldığını açıkladı. Prof. Dr. Görmez, “İftiharla bir şeyi paylaşmak istiyorum. Bizim şu anda Türkiye’de 86 bin 700 camimiz var. Bunu herhangi bir ülkenin Diyanet İşleri Başkanı ile paylaştığımda hayretler içerisinde kalıyor. Cumhuriyet döneminde yapılan bu camilerin yüzde 99’unu halk yaptı. Ben bunu çok önemsiyorum. Devletin bizatihi cami ve mabet yapmasından çok vatandaşlarımızın kuruş kuruş toplayarak, biriktirerek bu mabetleri inşa etmesini çok daha önemli buluyorum. Onun için Cuma günleri hocaların birazda canınızı sıkan hutbeden sonra kullandıkları bir cümle var ya ‘Sevgili cemaat falan camiye şimdi yardım toplayacağız’ diye. O zaman içinizden eminim bana da biraz kızıyorsunuzdur. Ben açıkça ifade edeyim sakın ola kızmayın” diye konuştu.

"HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak şu anda dünyanın çeşitli ülkelerinde 50 caminin yapımını üstlendiklerini ve bunun Türk halkının katkılarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Görmez, katkıda bulunan vatandaşlara teşekkür etti. Prof. Dr. Görmez, “Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 50’yi aşkın cami inşaatı var. Türkiye’de değil ama bütün dünyada. Afrika’da, Asya’da, Moskova’da, ABD’de, dünyanın bütün merkezlerinde. Bizim Japonya’nın başkenti Tokyo’da halkımızın yardımları ile yaptırdığımız bir camimiz var. Japonya’da bini aşkın Japon sadece camiyi ziyaret edip mihrabı, minberi görüp manevi atmosferden etkilenerek Müslüman oldu” dedi.

Prof. Dr. Görmez konuşmasının ardından caminin açılış kurdelesini Vali Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve diğer protokol mensupları ile birlikte kesti.Prof. Dr. Görmez ardından camide akşam namazını kıldırdı.

Son Güncelleme: 21.02.2014 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3