Cam elinde hayat buluyor

İstanbul'da Ramazan etkinlikleri kapsamında bir kişi, ham cama ateşle şekil...

Cam elinde hayat buluyor

İstanbul'da Ramazan etkinlikleri kapsamında bir kişi, ham cama ateşle şekil...

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:53
Cam elinde hayat buluyor

İstanbul’da Ramazan etkinlikleri kapsamında bir kişi, ham cama ateşle şekil vererek hediyelik eşya haline getiriyor. Vatandaşlar zor yeteneği ilgiyle izleyip, alkış yağmuruna tutuyor. 

İstanbul’da, ustalarından öğrendiği cam üfleme sanatını yaşatmaya çalışan Yılmaz Işık, Kağıthane Belediyesi’nin Has Bahçe’de açtığı Ramazan etkinlik alanında ham cama ateş ile şekil vererek, hediyelik eşya haline getiriyor.

VATANDAŞLAR ÇOK ŞAŞIRIYOR
Yeteneği ile dikkat çeken Yılmaz Işık, her yaptığı eşyanın başına onlarca insanı toplamayı başarıyor. Cama verdiği şekiller ilgiyle izlenen Yılmaz Işık, tamamladığı parçanın ardından, adeta alkış yağmuruna tutuluyor. Kağıthaneli vatandaşlar Yılmaz Işık’ı tebrik ederken, yapılan ürünlerden ise bol bol alıyor.
25 yıldır bu işi yaptığını ifade eden Yılmaz Işık, “En zor ürünü 10 dakikada yapıyorum. 1985 yılında başladım. 5-6 sene eğitim aldıktan sonra bütün ürünler yapılabilir. Camda sınır yok. Mesela ben 25 senedir çalışıyorum. Benim bile zorlandığım şeyler olabiliyor. Vatandaşın görünce şaşırması normaldir. Değişik bir iş yaptığımı düşünmüyorum. En çok zorlandığım ürünü en fazla 10 dakikada çıkartıyorum. Türkiye’de 95’li yıllarda daha çok değeri vardı. Şuan o kadar yok. Hem yapan çoğaldı hem de Çin olayı mahvetti. Taklit olarak yapılıyor” dedi.

 

Son Güncelleme: 22.07.2013 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72