Bu yaz tatile iDO'yla çıkılıyor

İDO, Ramazan ayını, Bayram tatili günleri ile okulların açılış ve kapanış...

Bu yaz tatile iDO'yla çıkılıyor

İDO, Ramazan ayını, Bayram tatili günleri ile okulların açılış ve kapanış...

30 Mayıs 2014 Cuma 14:51
Bu yaz tatile iDO'yla çıkılıyor

İDO, Ramazan ayını, Bayram tatili günleri ile okulların açılış ve kapanış tarihlerini dikkate alarak yaz tarifesini hazırladı. 16 Haziran - 14 Eylül 2014 tarihleri arasında geçerli olacak yaz tarifesinde, tatil yörelerine dönük seferler yoğunlaşıyor, ekspres seferlerin sayısı artıyor…
Yolcularına, keyifli, konforlu, hızlı ve güvenli yolculuklar sunmayı hedefleyen İDO, 16 Haziran 2014 Pazartesi günü "2014 Yaz Tarifesi"ne geçiyor. Yaz mevsiminin yoğunluğu, Ramazan ayı, Bayram tatili, okulların açılış ve kapanış tarihleri dikkate alınarak düzenlenen seferler, 14 Eylül 2014 Pazar gününe kadar devam edecek.
İDO özellikle ekstra bir yoğunluk beklenen 28-30 Temmuz tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı tatili için, 25 Temmuz Cuma - 30 Temmuz Çarşamba tarihlerini kapsayacak şekilde Ramazan Bayramı Tarifesi uygulayacak.
>> Her hatta sefer sayısı artıyor
İDO'nun 16 Haziran-14 Eylül tarihlerinde uygulanacak yaz tarifesinde, Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Bursa (Güzelyalı) hızlı feribot hatlarındaki sefer sayısı karşılıklı olarak 6'ya çıkarılıyor.
Pendik-Yalova hattında yapılan düzenleme ile 06.00-12.00 ve 14.00-22.45 saatleri arasında 75 dakikada bir sefer düzenlenirken, Cuma-Cumartesi-Pazar günleri 13.00 seferi ve Cuma-Pazar günleri 01.00 seferinin eklenmesiyle sefer sayısı karşılıklı 16'ya çıkarılıyor.
Yapılan bu değişiklikler neticesinde İDO, okulların kapanmasıyla artacak yaz tatili yoğunluğunu karşılamak için hızlı feribot ve deniz otobüsü dış hatlarındaki sefer sayısını haftada 650'ye çıkartmış oluyor.
>> Yeni ve konforlu koltuklar geliyor
İDO, yaz tarifesiyle birlikte, Yenikapı-Bandırma hattında çalışan Turgut Özal ve Adnan Menderes feribotlarının alt-üst salonlarını ve koltuklarını da yeniliyor.
Yolcularının daha rahat seyahat edebilmelerine odaklanan İDO, tüm bakımları yapılarak yenilenen salon ve koltuklar ile yolcularına ferahlık ve genişlik hissi uyandıran aydınlık bir tasarım sunuyor. 
Yenilenen feribotlarda ön plana çıkan iç mekân rahatlığı, özel tasarım, lüks segment koltuklar ve üst düzey konfor özellikleri, ayrıcalıklı bir seyahat imkânı sağlıyor.
>> Avşa ve Marmara Adası'na ekspres seferler artıyor
İDO yaz tarifesiyle birlikte ekspres seferlerine de daha fazla ağırlık veriyor.
Tatil yoğunluğunun en üst seviyede olduğu yaz döneminde yolcularını rahat ettirecek önlemlerini geliştiren İDO, Marmara Adası ve Avşa'ya yapılan deniz otobüsü seferlerini artırıyor. Bu hatta yaz tarifesi ile birlikte Cuma günü 7, Pazar günleri ise karşılıklı 12 sefer yapılarak tatilcilere kolay ulaşım imkânı sağlanıyor.
Bu doğrultuda, yaz tarifesi kapsamında;
Hafta içi her gün 09.45 Bostancı-Yenikapı-Marmara Adası-Avşa seferleri yapılacak.
Haftanın 7 günü, 08.00 ve 15.45 İstanbul kalkışlı Avşa; 12.15 ve 19.15 Avşa kalkışlı İstanbul ekspres seferleri düzenlenecek.
Aynı şekilde, Bostancı-Yenikapı-Esenköy-Çınarcık hattı deniz otobüsü seferleri de, yolcu taleplerine bağlı olarak artıyor. Cumartesi günleri 4 olan sefer sayısı 6'ya, Pazar günleri 5 olan sefer sayısı ise 7'ye çıkarılıyor.
Armutlu hattına Kumla da ekleniyor, araba vapurları doldur-boşalt çalışıyor
Yaz tarifesiyle birlikte Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu hattına Kumla güzergâhı eklenerek Cuma ve Cumartesi günleri karşılıklı 4, Pazar günleri ise karşılıklı 3'er sefer gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 30.05.2014 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3