Bu çocuk görmeden 500 kitap okudu

Pendikli görme engelli Emre Turan, müzikteki yeteneği ve okuma hırsı ile..

Bu çocuk görmeden 500 kitap okudu

Pendikli görme engelli Emre Turan, müzikteki yeteneği ve okuma hırsı ile..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Bu çocuk görmeden 500 kitap okudu

Pendikli görme engelli Emre Turan, müzikteki yeteneği ve okuma hırsı ile yaşıtlarına parmak ısırtıyor. 4 yaşındayken babasının aldığı org eşliğinde Titanic filminin müziğini çalmaya başlayan görme engelli minik Emre'nin babası Tacettin Turan, onun bu yeteneğinin yanında henüz 11 yaşında olmasına rağmen 500'den fazla kitap okuduğunu belirtiyor.

Pendikli görme engelli minik Emre Turan, okuma, araştırma hırsı ve müzikteki yeteneği ile yaşıtlarına parmak ısırtıyor. Nermin ve Tacettin Turan ailesinin erken doğumla dünyaya gelen ayrı yumurta üçüzleri Ece, Kaan ve Emre, erken doğumlarda görülen rop hastalığından ötürü doğumdan hemen sonra birkaç kez ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlar sırasında Ece ve Kaan'ın görme yetilerinde yüzde 30 azalma olduğunu belirten baba Tacettin Turan, Emre'nin ise görme yetisini tamamen kaybettiğini belirtti. Aile bu duruma bir hayli üzülse de, Emre'nin öğrenme azmi ve zekası kısa sürede kendisini gösterdi. 4 yaşında iken babasının aldığı org eşliğinde Titanic filminin müziğini çalmaya başlayan engelli Emre, aile ve yakın çevresini hem şaşırttı hem de sevindirdi. Duyduğu her parçayı orguyla çalabilecek yeteneğe sahip olan minik Emre, son bir yıldır Pendik Belediyesi'nin piyano kursunda profesyonel eğitim alıyor. Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin ‘Sanat Grubu'nda piyanosuyla yeteneğini konuşturan Emre, güzel sesiyle de şarkılar söylüyor.

“Kimyager arkadaşlarım evimize geldiğinde

Emre onları soru yağmuruna tutuyor”

Emre'nin küçüklüğünden bu yana astronot olmak gibi ilginç bir hayali olduğunu belirten baba Tacettin Turan, onu bu hayalinden vazgeçirmek için bir hayli zorlandıklarını belirtti. Uzay, madde, insan anatomisi ve fen bilimleri konusunda çok okuyan ve araştıran Emre'nin sormuş olduğu sorulara cevap bulmakta zorlandıklarını belirten baba Tacettin Turan, “Kimyager arkadaşlarım evimize geldiğinde Emre onları soru yağmuruna tutuyor” dedi.

 

Engelli Emre'den, Başkan

Kenan Amca'ya nazire

Emre'nin henüz 11 yaşında olmasına rağmen 500'den fazla kitap okuduğunu kaydeden Tacettin Turan, Jules Verne, Ömer Seyfettin gibi yazarların bütün kitaplarını, Suç ve Ceza, Fareler ve İnsanlar gibi klasik eserleri okuduğunu kaydetti. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'in ilçedeki okuma kampanyasına vermiş olduğu desteğe de nazire yapan görme engelli Emre, “Okursak biliriz, bilirsek severiz” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72