“Boğaz'ımıza takılanlar” temizleniyor

Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın “ Mavi Kuşak Hareketi- İstanbul Boğazı...

“Boğaz'ımıza takılanlar” temizleniyor

Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın “ Mavi Kuşak Hareketi- İstanbul Boğazı...

28 Mayıs 2014 Çarşamba 15:29
“Boğaz'ımıza takılanlar” temizleniyor

Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın “ Mavi Kuşak Hareketi- İstanbul Boğazı Projesi” çerçevesinde düzenlenen “Boğaz’ımıza Takılanlar” etkinliği,  Barbaros Hayrettin Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi (BHPDAML) ev sahipliğinde TURMEPA gönüllüsü çocuklar ile gerçekleştirildi.

20. yaşını kutlayan Deniz Temiz Derneği’nin etkinliğine Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Fahri Muştu ve okul yöneticileri,  TURMEPA Yönetim Kurulu üyesi Vera Bulgurlu, Eğitim Yönetimi Müdür Yardımcısı Mine Göknar, TURMEPA yetkilileri, Beykoz’daki çeşitli okulların öğrencileri ve ilçe sakinleri katıldı.

Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan, izleyicilere hitaben yaptığı konuşmasında “Kirliliğe dur dediğimiz bu tür etkinlikler, gerçekten çok güzel. Dünyamızın kaynaklarından denizi kirletmemek adına sizlerin buna özen göstermeniz gerekiyor. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor, daha yaşanılabilir bir çevre için hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

TURMEPA yetkilisi Vera Bulgurlu ise çocuklara hitaben soru cevap şeklinde geçen konuşmasında çevre duyarlılığına dikkat çekti.

Etkinlikte TURMEPA Gönüllüsü 8 dalgıç, Boğaz’a çöp diye attıklarımızı gün yüzüne çıkardı. Dalgıçlar su altında  “Denizlerin Kirliliğini Durdurun Denizleri Koruyun- Stop Marine Pollution Save The Sea” yazılı pankart açtılar. Operasyon su altı kameralarıyla da görüntülendi. Karada da öğrenciler “İstanbul Boğazı İçin Biz de Varız Gönüllü Ol Sen de Boy Ver” pankartı açtılar.

Denizden çıkan atıklar sergilendi

Dalgıçlar denizden çıkardıklarını ve gördüklerini çocuklara aktardı. Denizden çıkan kirli atıklar, şişeler ve çeşitli malzemeler öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi. Farklı yaşlardan öğrenciler ise eğitimlerde öğrendikleriyle Boğaz’ın şu anki durumunu değerlendirdiler.

Etkinlikte, Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ‘Denizcilik Gemi Yönetimi ve Makine Zabitliği’ bölümü öğrencileri, güvenlik gerektiren bir anda nasıl davranılması gerektiği göstererek, içerisine 10 kişinin binebileceği bir şişme bot (Can Salı)  açtılar. Otomatik olarak şişen sal suya indirildi ve kısa bir tatbikat gösterisi yapıldı.

Program sonunda öğrenciler tarafından deniz kirliliği ve gönüllülükle ilgili çeşitli mesajlar ve şiirler okundu.

Son Güncelleme: 28.05.2014 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3