Bir garip eşşek hikayesi

Bulgaristan sınırında satın aldıkları eşekle 20 gün yolculuk yaparak...

Bir garip eşşek hikayesi

Bulgaristan sınırında satın aldıkları eşekle 20 gün yolculuk yaparak...

26 Temmuz 2013 Cuma 17:40
Bir garip eşşek hikayesi

Bulgaristan sınırında satın aldıkları eşekle 20 gün yolculuk yaparak İstanbul’a gelen iki turist, paraları bitince hayvanı Sultanahmet Meydanı’nda satılığa çıkardı.
İstanbul’da hem güldüren hem de düşündüren ‘Nazlı’ eşeğin ilginç hikayesi Edirne’de başladı. İki turist İstanbul’a gitmek için 300 Euro karşılığında eşek satın aldı. Eşeğin sırtında 20 gün boyunca yolculuk yapan turistler, Sultanahmet Meydanı’na kadar geldi. Bir süre Sultanahmet Meydanı’nda eşekle gezen turistler vatandaşların ilgisini çekti. Ancak turistler paraları bittiği için eşeği satılığa çıkarınca Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri duruma el koydu. Daha sonra bir hayvanseverin 300 TL karşılığında satın aldığı eşeğe, Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı sahip çıktı.

TÜRKİYE GÜZELİ SEÇİLMİŞ
Nazlı ismi verilen eşeğin güzellik yarışmasında Türkiye 1.’si seçildiği öğrenildi. Şirinliği ile dikkat çeken eşek şimdilerde ise yeni sahibini arıyor. Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nda çok iyi bakılan eşek, zaman zaman surların altında otluyor. Eşeğin ilginç hikayesini anlatan Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı yetkilisi Meral Olcay, “30 Haziran’da 2 tane turist Edirne’de bir köylüden bu eşeği 300 Euro’ya satın alıyorlar. Bir maceraya girişiyorlar. 21 Temmuz’a kadar eşeğin sırtında İstanbul’a geliyorlar. 20 gün sürüyor yolculuk, paraları bitiyor. Sultanahmet Meydanı’nda eşeği satmak istiyorlar. Müşteri ararlarken zabıtalar müdahale ediyor. Bir hayvan sever eşeği satın alarak bize getirdi. Eşeğin ismi Nazlı. Çok iyi bakılacağı, asla çalıştırılmayacağı, sevileceği bir yuva arıyoruz” dedi.
Eşeğin sırtında zedelenmeler olduğunu belirten Olcay, “Bacaklarında sıyrıkları var. Genç bir hayvan. Tedaviye gayet çabuk yanıt verdi. Şimdi çimenlerde otluyor. Yuva bulamazsak, mama sponsoru arıyoruz. Saldırgan bir hayvan değil. Türkiye güzeli seçilmiş. Gözleri çok güzel. Sanırım çok taliplisi olacak” diye konuştu.

""
“İLK DEFA TURİZM BÖLGESİNDE EŞEK GÖRDÜK”
Eşeği Sultanahmet Meydanı’nda gören bir vatandaş, “İki tane turist eşekle buraya kadar geldiler, biraz dolaştılar. Daha sonra ağaçların altına geçip bağladılar. Esnaf eşeğe karpuz kabuğu verdi. Burada turistlerin yoğun ilgisi oldu. Zabıtalar olaya müdahale ettiler. Bizim tuhafımıza gitti. Biraz enteresan oldu. Ben turistlerle konuştum. Onlar da eşekle Bulgaristan’dan geldiklerini söylediler. Sultanahmet dünyanın gözbebeği bir yer. Bütün dünyanın ilgisi burada. Eşek ne alaka. Turizm bölgesinde hiç böyle bir olayla karşılaşmadım” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.07.2013 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3