Bilge Çocuk Yaz Okulu'nda mezuniyet heyecanı

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren...

Bilge Çocuk Yaz Okulu'nda mezuniyet heyecanı

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren...

14 Eylül 2014 Pazar 13:44
Bilge Çocuk Yaz Okulu'nda mezuniyet heyecanı

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren “Bilge Çocuk Yaz Okulu’’ 2014 yılı eğitim sezonunu tamamladı. 5 hafta süren eğitimler kapsamında, 96 öğrenci sertifikalarını alarak mezun oldu...

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından bu yıl 5.si düzenlenen ve çocukların etkinlikler ile eğlenerek öğrenmelerini amaçlayan ‘Bilge Çocuk Yaz Okulu’ kapanış programı gerçekleştirildi. 9-14 yaş arası Bilge Çocuklar düzenlenen etkinliklerde, Siyer, İngilizce, Kitap Okuma, Yazı Atölyesi, Münazara, İlmihal, Sağlık Bilgisi, Satranç, Ebru dersleri, Sinema, Basketbol, Geziler, Koro Çalışmaları, Eskimeyen Oyunlar ve Trafik Pisti Eğitimi gördüler. 5 hafta süren eğitim programının ardından 96 öğrenciye sertifikaları, düzenlenen bir törenle verildi. Ümraniye Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Belediye Başkanı Hasan Can, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, eğitim gören çocuklar ve aileleri katıldı.

Bilge Çocuk Yaz Okulu sertifika töreni, çocukların 5 hafta boyunca yaptıkları derslere ilişkin slâyt gösterisi ile başladı. Daha sonra program ilahi korosu, halk oyunları, güzel sözler, tiyatro gibi çeşitli gösteriler devam etti.

Başkan Hasan Can: “Çocuklarımız ve gençlerimiz bu ülkenin yarınlarıdır”

Bilge Çocuk Yaz Okulu sertifika töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bu yıl 5. kez düzenledikleri ‘Bilge Çocuk Yaz Okulu’nun, çocukların eğitim ve becerilerine büyük katkılar sağladığını söyledi. Başkan Hasan Can, “2014-2015 eğitim ve öğretim yılının açılacağı pazartesi günü öncesinde Bilge Çocuk Yaz Okulumuzu kapatıyoruz. Bilgi evlerindeki çocuklarımız bu yaz programlar kapsamında gezdiler, eğlendiler, spor ve tatil yaptılar. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu ülkenin yarınlarıdır. Gerçekleştirdiğimiz bu hizmetlerle onları bilgiyle donatıyoruz. Belediye olarak sağlıklı nesillerin yetişmesi noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi. Çocuklara yönelik eğitim çalışmalarının olarak 10 yıldan bu yana sürdürdüğünü dile getiren Başkan Hasan Can; “Bilgi evlerimiz açıldıkça çocuklarımıza olan hizmetlerimizin sayısı da bir o kadar fazlalaşmaya başladı. Burada bulunan kulüplerimizle çocuklarımız sosyal cevre edinme şansı yakaladı. Belediye olarak ilk defa bu sene İzcilik Federasyonuyla işbirliği yapmak suretiyle de Hekimbaşı Spor Tesislerimizin karşısında kent ormanı içerisinde bulunan izcilik federasyonun kampına 100 öğrencilerimizi 1 hafta süreyle gönderdik. Belediye olarak her sene olduğu gibi bu senede kalemini, defterini ve çantasını alamayan öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda okul malzemelerini verdik. Bunların yanı sıra hükümetimiz ise göreve geldiği günden bu güne ders kitaplarını ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıyor. Ben şimdiden başlayacak olan 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının tüm çocuklarımız için başarılı bir dönem olmasını diliyorum” dedi.

Program sonunda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 5 hafta eğitim gören Bilge çocuklara sertifikalarını vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Son Güncelleme: 14.09.2014 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72