Beykozlu öğrencilerin büyük başarısı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından bu...

Beykozlu öğrencilerin büyük başarısı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından bu...

20 Nisan 2014 Pazar 13:52
Beykozlu öğrencilerin büyük başarısı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Robot Olimpiyatları başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği Robot Olimpiyatları'na (İTÜRO) katılan Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ‘Çizgi İzleyen’ kategorisinde ilk 4 sırada yer alarak büyük başarı elde etti.   Bu yıl 8. kez düzenlenen yarışma üç gün boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  
11 ayrı dalda düzenlenen yarışmalara, ‘Çizgi İzleyen’ kategorisinde katılan Beykozlu öğrenciler, tamamen kendilerinin tasarladığı ve programladıkları robotlarla ilk 4 dört sırada yer aldı.
Yarışmaya Bilişim Teknolojisi alanı öğretmenleri Serkan Karaman ve Burak Kırca’nın önderliğinde hazırlanan Teknik Bilişim sınıfı 11-AB öğrencileri Halim Dolu, Furkan Furuncu, Rıdvan Tüfekçi ve Hüseyin Tahir Demir önemli bir başarıya imza attı.
Okul olarak ikinci kez katıldıkları yarışmada 145 robot arasından ‘Çizgi İzleyen’ kategorisinde son parkura kalan 10 robot arasında kendilerine yer bulan öğrenciler, bu parkuru da başarıyla tamamlayarak ilk 4 dereceyi elde etme başarısı gösterdiler.
Derece yapan öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 13-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenecek olan robot yarışmasına da katılarak Beykoz’u temsil edecekler.

 

Son Güncelleme: 20.04.2014 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72