Beykoz'da yeni bir film çekiliyor

Ahmet Ümit'in ‘Bir Ses Böler Geceyi' adlı romanından uyarlanan film, Türkiye

Beykoz'da yeni bir film çekiliyor

Ahmet Ümit'in ‘Bir Ses Böler Geceyi' adlı romanından uyarlanan film, Türkiye

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Beykoz'da yeni bir film çekiliyor

Ahmet Ümit'in ‘Bir Ses Böler Geceyi' adlı romanından uyarlanan film, Türkiye'nin yakın tarihini, bir Alevi gencin gerilimli öyküsü eşliğinde 12 Eylül öncesi ve sonrasını beyazperdeye taşıyacak.

Ahmet Ümit'in ‘Sis ve Gece'den sonra bir romanı daha sinemaya çekiliyor. ‘Bir Ses Böler Geceyi' polisiyeyi, Yönetmen ve senarist Ersan Arseven beyazperdeye uyarladı. Cem Davran, Merve Dizdar'ın başrolde oynadığı filmde Ali Sürmeli, Gün Koper, İpek Tenolcay, Rıza Akın gibi isimler var. Tokat Zile ve çevre köylerinde üç haftalık çekimden sonra İstanbul'a gelen film ekibi Beykoz Sümerbank tesislerinin olduğu bölgede set kurdu.

Filmin Yönetmen ve senaristi Ersan Arseven, proje hakkında yaptığı açıklamada; “Ahmet Ümit'in bu romanı beni çok etkiledi. Çünkü benim ailem de beş nesil önce Çorum'dan İstanbul'a göç etmiş Alevi bir aile. Türkiye kısa sürede büyük değişim yaşadı. Ancak yaşananları da hatırlayıp irdelemek lazım” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72