Başkan Topbaş ve Bakan Müezzinoğlu sağlık için...

Başkan Kadir Topbaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve ilçe belediye...

Başkan Topbaş ve Bakan Müezzinoğlu sağlık için...

Başkan Kadir Topbaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve ilçe belediye...

28 Nisan 2014 Pazartesi 15:59
Başkan Topbaş ve Bakan Müezzinoğlu sağlık için...

Başkan Topbaş ve Bakan Müezzinoğlu sağlık için yürüdü

Başkan Kadir Topbaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Florya sahilinde “Belediyelerimiz ile Yürüyoruz” temalı halk sağlığı yürüyüşüne katıldı.

“2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” kapsamında 81 ilde düzenlenen “Sağlıklı Kentler İçin Sağlığa Yürüyoruz” etkinliği İstanbul’dan başladı. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği “Belediyelerimiz ile Yürüyoruz” temalı halk sağlığı yürüyüşü Florya sahilinde yapıldı.

Yürüyüşe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. Florya sahilinde 3 kilometre kadar süren sağlık yürüyüşü İBB Florya Sosyal Tesisleri’nin yanındaki plajda sona erdi. Yürüyüşe İBB Darülaceze Müdürlüğü sakinleri ve İSEM’de rehabilitasyon gören engelli vatandaşlar da yer aldı.

Yürüyüşün sonunda etkinliğe katılan 10 kişiye kura ile bisiklet hediye edildi. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, kentlerde yaşayan vatandaşların yeterince sağlıklı beslenmediklerini ve spor yapmadıklarını belirterek, İstanbul’da bu dönem halkın daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesi adına büyük ölçekte yeşil alanlar, bölge parkları üretme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

İstanbul’da parklar ve bisiklet yolları daha da artacak

Başkan Topbaş, “Bu dönem önceki döneme göre, çok daha fazlası hazırlıklarımız arasında. Diğer taraftan İstanbul'da bizim planladığımız bin 50 kilometrelik toplamda bisiklet yolu çalışmamız var. Az bir kısmını yapmıştık, bu dönemde de bu bisiklet yollarını ağırlıklı hale getireceğiz” diye konuştu.

Sahillerdeki ve parklardaki spor alanlarının dışında İstanbul’un 52 noktasında büyük ölçekte spor merkezlerimiz var ve her gün binlerce İstanbullu buralarda spor yaptığını amatör sporcular yetiştiğini vurgulayan Topbaş, okullara yaptıkları 138 spor merkezinden halkın da istifade edebildiğini hatırlattı. Topbaş, okullara yönelik 60 spor merkezinin inşaatının da devam ettiğine dikkat çekti.

Günde yarım saat ayırmak önemli…

Bakan Mehmet Müezzinoğlu da günde 3 öğün yemek yiyen insanoğlunun yediklerini yakmak gibi bir sorumluluğu olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Yaşam kültürümüz masa başı. Hareketin sınırlandığı bir yaşama dönüştü. O nedenle kendimize öğünler için ayırdığımız 1-1,5 saatlik bir zaman eder.   Kendisine değer veren, sağlığına önem veren her vatandaşımızın 24 saatin yarım saatini, yani 50'de 1 gibi bir zamanı kendilerine ayırmalarını istiyoruz.”

“Günde yarım saat yürüyebilir, koşabilir, yüzebilir, bisiklete binebiliriz” diyen Müezzinoğlu, “Nerede yürüyeceğiz, nerede koşacağız gibi bahanelerin arkasına kimse sığınmamalı. Ayaküstü de olsa fastfood beslenmeyi yapıyorsak, öbür türlü de hareketi, kendimize verdiğimiz değer gereği hareketli bir yaşam için mutlaka sabah ilk işimiz kendimize değer vermenin anlayışı iyi bir kahvaltı ve yaklaşık yarım saatlik bir hareket saati ayırabilmek sevdiklerimiz için de kendimiz için de önemli” diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.04.2014 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72