Avrupa'ya örnek Süper Hizmet Sistemi

Üsküdar Belediyesi Süper Hizmet Sistemi, uluslararası alanda aldığı ödüller...

Avrupa'ya örnek Süper Hizmet Sistemi

Üsküdar Belediyesi Süper Hizmet Sistemi, uluslararası alanda aldığı ödüller...

03 Kasım 2013 Pazar 15:18
Avrupa'ya örnek Süper Hizmet Sistemi

Üsküdar Belediyesi Süper Hizmet Sistemi, uluslararası alanda aldığı ödüller sonrası Avrupa Birliği’nin de gündemine girdi.  

 

European Public Administration (EUPAN) Network, Avrupa Birliği üyelerinin ve yeni üye olacak ülkelerin ortaklaşa yürüttüğü HRWG İnsan Kaynakları Çalışma Grubu ile IPSG Yenilikçi Kamu Hizmetleri Çalışma Grupları Çalıştayı’nın son toplantısında önemli gündemlerinden birisi Üsküdar Belediyesi’nin yürüttüğü Süper Hizmet Sistemi oldu.

Yenilikçi Kamu Hizmetleri Çalışma Grubu, 26 Avrupa Birliği üye devletlerinde ve üye olmak için müracaat etmiş ülkelerdeki başarılı kamu uygulamalarını incelerken AB’ye uygulanması konusunda çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında Başbakanlık Müsteşarlığı İdareyi Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından AB’ye örnek uygulama olarak gönderilen Süper Hizmet Sistemi değerlendirmeye alındı.

Yapılan değerlendirme sonrası Süper Hizmet Sistemi’nin işleyişi, 28-29 Ekim tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta Başbakanlıktan görevli iki uzman ile Üsküdar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Salih Uzun ve ekibi tarafından bir sunumla gerçekleştirildi.

Kamu Yönetimi Gelişimi ve Modernizasyonu, AB’ye Üye Ülkeler ve Kurumlar Arası İlişkiler Bağlamında Ulusal Kamu Yönetimindeki Değişiklikler, Kamu Sektöründe Çalışmanın Sorumlulukları, Motivasyon ve Değerler Anketi, Memurların Personel Motivasyonu ile İlgili Olarak Kariyerleri Nasıl Oluşuyor, Kamu Yönetimi İzleme ve Denetleme, Seçim ve İşe Alım Sistemleri, Kalite Yönetimi Girişimleri konu başlıklarının paylaşıldığı Çalıştaya Türkiye’nin dışında Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Karadağ, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya ve Yunanistan’ın önde gelen kurum ve kuruluşları katıldı.

 

Son Güncelleme: 03.11.2013 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72