Ataşehirli öğrenciler sevilen türkülerini söyledi

Ataşehir'in 22 orta okulundan oluşan koro, dinleyicisi ile buluştu.

Ataşehirli öğrenciler sevilen türkülerini söyledi

Ataşehir'in 22 orta okulundan oluşan koro, dinleyicisi ile buluştu.

12 Haziran 2014 Perşembe 15:34
Ataşehirli öğrenciler sevilen türkülerini söyledi

Ataşehir’in 22 orta okulundan oluşan koro, dinleyicisi ile buluştu. 120 öğrencinin oluşturduğu koro, Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirdi.

 

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği konsere Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er’in yönlendirmesi ile oluşturulan koro, bir senelik çalışmalarını Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde sergiledi. Orhan Veli Ortaokulu Müzik Öğretmeni Gül Öztürk’ün şefliğinde 120 ortaokul öğrencisinden oluşan koro, dinleyenlere türkü ziyafeti yaşattı. 12 türkü seslendiren koro ilk olarak bir Kelkit türküsü söyledi. 

""

Ataşehir öğrencilerinden oluşan koro, türkülerini söylemeye başlamadan önce Müzik Öğretmeni Gül Öztürk tarafından hazırlanan slaytta Soma maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri de anıldı. Konserde kısa bir konuşma yapan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da çocukların sanatla uğraşmalarının önemine değinerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Burada öğrencilerin emek sarf edip, hazırladığı bu konserde olmaktan gurur duyuyorum. Biz veliler okul denilince sadece ders anlıyoruz.  Çocuklarımız için iyi bir lise, iyi bir üniversite düşünüyoruz. Onlar için mutlu bir hayat düşünüyoruz. Aklımıza birkaç ders geliyor sadece ama okul, çocuklarımızı her yönden hayata hazırlıyor. Çocuklarımızın mutlu bir gelecek kurabilmeleri için sanatın bir yerine tutunmaları gerekir. O yüzden çocuklarımızı bir sanat dalına yönlendirelim. Burada çocukların müzikle uğraştıklarını görmekten zevk alıyorum. Bu konserde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

""

 

Son Güncelleme: 12.06.2014 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3