Ataşehir'de Sultan Sürprizi

Ataşehir'de Sultan Sürprizi

08 Mart 2017 Çarşamba 09:00
Ataşehir'de Sultan Sürprizi
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle öyle bir organizasyona imza attı ki, kadın işçiler heyecandan gözyaşlarını tutamadı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir fabrikanın kadın çalışanlarına yaptığı sürpriz, gözyaşlarıyla karşılandı. Hiç beklemedikleri bir anda Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ı karşılarında gören işçilerin şaşkınlığı geçince, ortalık anababa gününe döndü.

Ataşehir Belediyesi,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine, İçerenköy’deki bir fabrikada başladı. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çalışanlarının çoğu kadın işçilerden oluşan tekstil fabrikasının yönetimiyle anlaştı. Günler öncesinden başlayan titiz çalışmalar sonunda, Yeşilçam’ın sultanı Türkan Şoray’la yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi.



Fabrikanın yemekhanesine duvar ebatlarında led ekran kuruldu. Saat 16.00’da kadın işçiler yemekhaneye davet edildi. Kokteylin ardından işçiler, yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı, başrollerini Türkan Şoray ile Bulut Aras’ın paylaştığı 1978 yapımı Sultan filmini izlemeye başladılar. Yüz kadın işçi, 89 dakikalık filmi izlerken Türkan Şoray, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi fabrikaya geldi. Filmin bitmesine 10 dakika kala yük asansöründen yemekhaneye çıkan üçlü, koridordan geçerek yemekhaneye girdi. Her şeyden habersiz, zaman zaman gülerek izledikleri led ekranın önünde bir anda Türkay Şoray’ı gören işçiler önce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Kısa sürede şaşkınlık alkış tufanına dönüştü. Bu arada heyecandan gözyaşı dökenler de oldu. Ardından salona inen Şoray ile kadınlar sarmaş dolaş oldu.

Türkan Şoray ile Gamze Akkuş İlgezdi, kısa ama duygusal birer konuşma yaptılar. Şoray, filmin hangi sahneye geldiğini merak ederek, işçilere “çamur sahnesi geçti mi” diye sordu. Daha sonra bu sahneyi çalışanlarla birlikte izledikten sonra, filmdeki rolüyle, yaşamın ne kadar çetin olduğunu ve bir kadının mücadelesini yansıttığını anlattı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, işçilerin fotoğraf çektirme yarışına girdiği Türkan Şoray’a, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ndeki etkinliğe katıldığı için teşekkür etti.

Dört çocukla dul kalan bir kadının yaşam savaşının anlatıldığı yapımda Adile Naşit, Şener Şen, İlyas Salman gibi önemli karakterler de yer almıştı.
Son Güncelleme: 08.03.2017 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3