Asfalt tankeri denize indirildi

Koç Holding'in ticari ve askeri gemiyle süperyat sektöründe faaliyet gösteren...

Asfalt tankeri denize indirildi

Koç Holding'in ticari ve askeri gemiyle süperyat sektöründe faaliyet gösteren...

26 Haziran 2014 Perşembe 16:11
Asfalt tankeri denize indirildi

Dünyanın en büyük 2. asfalt tankeri denize indirildi

Koç Holding'in ticari ve askeri gemiyle süperyat sektöründe faaliyet gösteren şirketi RMK Marine tarafından inşa edilen dünyanın en büyük 2 asfalt tankerinden biri olan T. AYLİN gemisi denize indirildi.

RMK Marine açıklamasına göre, RMK Marine, tekne yapısından bağımsız kargo tanklarına sahip, dünyada üretilen en büyük asfalt tankeri unvanını taşıyan iki tankerden ilki olan T. ESRA'yı 24 ocak tarihinde denize indirmesinin ardından ikinci tanker T. AYLİN'i de denize indirdi.

T. AYLİN'in dün RMK Marine'in Tuzla'daki tersanesinde yapılan denize indirme törenine Koç Holding, Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği AŞ (DİTAŞ), Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) ve RMK Marine'nin üst düzey yöneticileri katıldı. 

Gemi indirme töreninde konuşan RMK Marine'nin Genel Müdürü Adnan Nefesoğlu, T.ESRA ve T.AYLİN gemilerinin, tekne yapısından bağımsız kargo tankları ile dünyada yeni üretilmiş en büyük asfalt tankerleri olduğunu belirtti.

Dünya genelinde ses getiren böyle bir projede yer almaktan RMK Marine olarak gurur duyduklarını aktaran Nefesoğlu, 156,5 metre boyunda, 25 m eninde ve 9.5 m su çekimine sahip olan gemilerin 19,000 DWT'a kadar yük taşıyabilecek ve 14 mil sürat yapabilecek şekilde tasarlandığını kaydetti.

Nefesoğlu, şunları kaydetti:  "Enerji dostu 2 zamanlı dizel motoruyla yakıt tüketimini azaltan gemilerimizde 250 derece sıcaklığa kadar başta bitümen olmak üzere zift gibi diğer petrol türevleri taşınabiliyor. Ülkemizin ve grubumuzun güzide şirketlerinden TÜPRAŞ'ın halihazırda sürdürdüğü, memleketimizin yıllık ticaret dengesine 1 milyar dolar ek katkı ve istihdam sağlayacak Fuel Oil Dönüşüm Projesi kapsamında inşası kararlaştırılan ve projenin bütünlüğü için büyük ehemmiyet arz eden gemilerimiz sırasıyla bu yıl Ağustos ve Aralık aylarında DİTAŞ'a teslim edilecektir." 

Son Güncelleme: 26.06.2014 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72