“Amacımız yetim çocukların eğitimini sağlamak”

‘Dünyada ulaşılamayan tek bir yetim çocuk kalmasın ve üstün zekâlı tek bir..

“Amacımız yetim çocukların eğitimini sağlamak”

‘Dünyada ulaşılamayan tek bir yetim çocuk kalmasın ve üstün zekâlı tek bir..

21 Haziran 2014 Cumartesi 14:56
“Amacımız yetim çocukların eğitimini sağlamak”

Dünya Yetimler Vakfı Başkanı Çavuşoğlu: “Amacımız yetim çocukların eğitimini sağlamak”

 

‘Dünyada ulaşılamayan tek bir yetim çocuk kalmasın ve üstün zekâlı tek bir çocuk bile heba olmasın’ sloganı ile kurulan Dünya Yetimler Vakfı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

 

Amaçlarının sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki tüm yetim çocuklara da sahip çıkmak olduğunu söyleyen Dünya Yetimler Vakfı Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ile vakfın amaçları hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

-Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1948 Konya doğumluyum ama yaşamımı Karaman’da geçirdim. Sakarya Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak görev yaptım. 2001’de de Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümünde Prof. olarak görev yaptım.2002’de Ak Parti’den Karaman Milletvekili olarak meclise girdim.

 

-Dünya Yetimler Vakfı ne zaman kuruldu?

2009 senesinde dernek olarak kurulduk ve faaliyete başladık. 2013 yılında da asıl almak istediğimiz sıfat olan vakıf sıfatımızı aldık ve çalışmalarımıza başladık.

""

-Vakfınızın kurulma amacı nedir?

Ülkemizde ve diğer İslam ülkelerinde insanlar yetim çocukların bakımı, giyimi, barındırılması konusunda hassasiyet göstermekte. Ama biz gördük ki aynı hassasiyet eğitimlerinde gösterilmemekte. Biz inanıyoruz ki yetim çocukların karınlarının doyması kadar eğitimleri de çok önemli. Şimdiye kadar yetim çocuklarla ilgili kurulan dernekler, vakıflar eğitim konusuna eğilmemişler bizde yetim çocukların eğitiminde gördüğümüz boşluğu doldurmak için kurulduk. Kurulmaktaki temel hedef ve amacımız: ülkemizi ve ülkeleri muasır medeniyetler ölçüsünün çok ötesine taşıyacak, donanımlı, yetenekli, onur sahibi, nerede durduğunu bilen, karar verdiği zaman gerektiğinde gereğini yapacak vasıflı yetim çocukları yetiştirmek. Yetim çocuklarımız kendi ayakları üzerine duracak duruma gelinceye kadar yaş, cinsiyet, kabiliyet, zekâ ve hiçbir şeyine bakmaksızın çocukların eğitimini sağlamayı temel prensip edindik.

 

-Bu amaca ulaşmak için ne tür çalışmalarınız olacak?

Bu amacı gerçekleştirmek için 3 eksende eğitim faaliyeti yapmayı planladık. Birincisi: Vasat yetim çocuklarımızın en alt birimden en üst birime kadar gerekli eğitimlerinin sağlanması. İkincisi: vasat altındaki çocukların mesleki eğitimlerinin sağlanması. Üçüncüsü üstün zekalı çocukların lider, önder, bilim adamı, yüksek donanımlı kişiler olacak şekilde eğitim programlarının sağlanması. Bu programladığımız eğitim planlarını gerçekleştirebilmek için ülkede ve ülke dışında STK’lar, vakıflar, dernekler, kanaat önderleri, resmi ve gayri resmi kurumlarla işbirliği içerisinde olarak, anaokulu, üniversite ve üniversite sonrası dâhil olmak üzere her türlü eğitimlerini sağlamak için eğitim kurumlarımızı kuracağız.

 

-Bu projeleri gerçekleştirmek için belirlediğiniz bir zaman aralığı var mı?

Tabii ki bütün projelerimiz için bir zaman aralığı belirledik. Projelerimiz uzun, orta ve kısa vadeli olmak üzere üçe ayırdık. Eğitim kurumlarını kurmak zaman alacağı için onlar uzun vadeli projelerimiz. Orta vadede ise 8 Haziran 2015’te Dünya Yetimler Sempozyumu düzenleyeceğiz. Hicri Rebü-il evvel tarihinde peygamber efendimiz vefat etmiştir ve tüm ümmeti yetim kalmıştır. 08 Haziran da o tarihe geldiği için 08 Haziran’da düzenleyeceğiz. Bu sempozyum sayesinde yetimler evrensel beyannamesini çıkarmış olacağız ve dünyada ilk defa yetimler sempozyumu oluşacak. Kısa vadedeki projelerimiz ise dünyada 165 milyon, Türkiye’de 560 bin, İstanbul’da 53 bin yetim çocuğun envanterini çıkartmak.

 

 

Son Güncelleme: 21.06.2014 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72