Alex Maksiov ilk demecini Flashaber'e verdi

Ümraniye Belediyesi Plan ve Proje İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen...

Alex Maksiov ilk demecini Flashaber'e verdi

Ümraniye Belediyesi Plan ve Proje İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen...

21 Mayıs 2014 Çarşamba 15:59
Alex Maksiov ilk demecini Flashaber'e verdi

 TÜRKİYE’DE İLK 3 BOYUTLU SOKAK RESMİ ÜMRANİYE MEYDANI’NDA

Alex Maksimov ilk demecini Flashaber’e verdi

Ümraniye Belediyesi Plan ve Proje  Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında  bölge halkı Türkiye’de ilk kez 3 boyutlu sokak resimleri ile tanışıyor. Guinness rekortmeni sanatçı Alex Maksiov tarafından çizimleri yapılan 3 boyutlu sokak resimleri vatandaşın ilgisini çekiyor. İlk demecini Flashaber’e veren dünyaca ünlü sanatçı Maksimov 3 boyutlu sokak resimlerinin  özelliklerini ve işlevini anlattı.

Guinness rekortmeni sanatçı Ümraniye’de

Maksiov, “Anamorf isimli özel bir boyama tekniği ile yapılan 3 boyutlu sokak resimleri sadece tek bir noktadan bakıldığında görülebiliyor yükseklik ve açılar görüşü değiştirebiliyor” dedi.  2010 yılında 3 boyutlu resim tekniği ile tanıştığını söyleyen Maksiov,  3 boyutlu tasarımların üniversitede öğretilmediğinin altını çizdi. Perspektif ve alan derinliğinin 3 boyutlu resim tekniklerinde kullanılan en önemli uygulama  şekli olduğunu söyleyen Guinness rekortmeni sanatçı şimdiye kadar kendisine gösterilen ilgiden de oldukça memnun.

""

“İnsanlar resimlerimizi yapım aşamasındayken bile görebilirler”

“Haf ve We Talk Chalk isimli iki organizasyon şirketi Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Meydanı’na ilginç bir tasarım yapmayı kararlaştırdı. İnsanlar için ilginç bir tasarım olsun istedik. Buraya gelip keyif alınmasını ve 3 boyutlu resmin anlaşılmasını istedik. İnsanlar yapım aşamasındayken resimlerimizi gelip görebilirler”.

""

3 boyutlu resim yapabilmek kolay değil”

Türk vatandaşlarını oldukça sıcak kanlı olarak niteleyen Maksimov,  “herkes beni tebrik edip ‘hoş geldin’ diyor.  Kendilerinden birisiymişim gibi davranıyorlar. Resim çalışmalarımızı öncelikle anlayamadılar, fakat desenler belirdiğinde çok hoşlarına gitti ifadelerini kullandı.

3 boyutlu resim çalışmasının kendisi için en zor tarafının duvarda çalışmaktansa yerde çalışmak olduğunu söyleyen Maksimov bu yüzden dizlerinin zarar gördüğünü söyledi. 3 boyutlu resim yapabilmenin kolay bir iş olmadığını söyleyen ünlü sanatçı resimlerin tüm yanılsamalarını kırılmalarını ve perspektifin önemini vurguluyor.

Daha önce aralarında Amerika, Almanya, Rusya, Fransa ve İtalya’nın da bulunduğu pek çok ülkede bu tür çalışmalara imza attığını söyleyen Ünlü sanatçı  gösterilen ilgi ve alakadan  dolayı Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür etti.

""

 

Son Güncelleme: 21.05.2014 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3