Akdeniz Foku tehlike altında

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akdeniz foklarının yasadışı balıkçılık ve...

Akdeniz Foku tehlike altında

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akdeniz foklarının yasadışı balıkçılık ve...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Akdeniz Foku tehlike altında

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akdeniz foklarının yasadışı balıkçılık ve deniz faaliyetlerindeki artış nedeniyle tehdit altında olduğunu ortaya çıkardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yaptığı Akdeniz Foku Koruma ve İzleme Çalışmasına göre Akdeniz Foklarının, yasadışı balıkçılık ve deniz faaliyetlerindeki artış nedeniyle tehdit altında olduğunu ortaya çıkardı. Sualtı Araştırmaları Derneği-Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) tarafından, Foça Özel Çevre Koruma Bölgesinde yapılan gözlemlerde, 2008 yılında 31, 2009 yılında 51, 2010 yılında 118 ve 2011 yılında 82 fok gözlemlendi. 2012 yılında ise gözlemlenen fok sayısı 45 olarak tespit edildi. Çalışmada Akdeniz Foku ve yaşam alanları üzerindeki tehditlerde belirlendi. Buna göre, yasadışı her türlü balıkçılık, Akdeniz fokları için hem doğrudan tehdit hem de besin kaynaklarının yok olması nedeniyle dolaylı bir tehdit oluşturuyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 90'lı yıllardan sonra hızla gelişen deniz turizmi ve amatörbalık avcılığı nedeniyle deniz trafiğinin artması, Akdeniz foklarının yaşam alanları üzerinde baskı oluşturan bir diğer önemli tehdit unsuru olarak öne çıkıyor.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3