Açık havada çalışanlar dikkat!

Açık havada çalışanlar dikkat!

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Açık havada çalışanlar dikkat!

Kocaeli Dilovası Ovam Tıp Merkezi Başhekimi Op. Dr. Hasan Kalkan, mesleği gereği açık hava ortamlarında çalışan oruçlu insanların, diğer çalışanlara oranla iki kat daha fazla sıvı tüketmesi gerektiğini söyledi.

Zor yaşam koşullarına ve çalışma ortamlarına rağmen, Türkiye insanının inançlarından taviz vermediğini kaydeden Kalkan, çalışan insanların yaptıkları işe göre beslenmesi gerektiğini ifade etti.

Kalkan, "Özellikle açık hava ortamında, sıcak güneş altında çalışan oruçlu insanlarımız, diğer çalışanlara , diğer çalışanlara göre iş yaptıkları ortam gereği iki iftar ve sahurlarda iki kat daha fazla sıvı tüketmeleri gerekir" dedi. örneklendirmelerde de bulunan Op. Dr. Kalkan, "Mesela gün boyu dışarıda görev yapan polisler, uzun süreli nöbet tutan askerler, sürekli haber kovalayan gazeteciler, kapı kapı dolaşan pazarlamacılar, tabela ve reklamcılar ile ayakkabı boyacıları. Daha birçok meslek sayabiliriz ancak özellikle bunların dikkat etmesi lazım" diye konuştu.

Kalkan, tansiyon, kalp ve şeker gibi hastalıkları bulunanların da fazla sıvı tüketmesi gerektiğini de aktararak, "Fazla sıvı tüketmekle beraber aynı şekilde stresten ve tartışma ortamından da daha fazla uzak durmaları gerekir" şeklinde konuştu

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3