6 tonluk uydu Dünya'ya düşecek

6 tonluk uydu Dünya'ya düşecek

26 Şubat 2013 Salı 11:16
6 tonluk uydu Dünya'ya düşecek

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, kullanım dışı bir uydunun 5 gün sonra Dünya'ya düşeceği uyarısında bulundu.

 

6 tonluk eski uyduyu yakından izleyen NASA uzmanları, uydunun 23 Eylül veya bir gün sonra atmosfere girmesinin beklendiğini belirtti. NASA'da görevli bilimadamları, uydunun Dünya'ya yaklaşırken 26 parçaya bölüneceğini hesapladı. Bunların birine çarpması olasılığı ise sadece 3 bin 200'de 1 oranında bulunuyor. Dünya'ya düşecek en büyük parçanın yaklaşık 170 kilo olacağını belirten uzmanlar, yarın bununla ilgili yeni bilgiler vereceklerini açıkladı.



Hesaplamalara göre, Antarktika hariç tüm kıtalara uydu parçalarının düşmesi olasılığını bulunuyor. Şimdiye kadar hiçbir insana uzaydan düşen bir uydu parçası isabet etmedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3