450 sokak hayvanı yuvaya kavuştu

450 sokak hayvanı yuvaya kavuştu

26 Şubat 2013 Salı 11:16
450 sokak hayvanı yuvaya kavuştu

Beykoz'da devam eden “Bir Yuva Arıyorum” kampanyası ile bugüne kadar 450 sokak hayvanı güvenle yaşayabilecekleri birer yuvaya kavuştu.  

İlçe genelinde sokak hayvanları konusunda bilincin artması amacıyla  başlatılan kampanyaya katılan gönüllülerin sayısı her geçen gün artıyor.  

Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yaşamlarını sürdürebilmesini için hayata geçirilen sahiplendirme projesiyle özellikle çocuk ve gençlere   hayvan sevgisi aşılanması hedefleniyor.  

Aşı, Kulübe ve Tasma Ücretsiz

Kampanya için ilçedeki okullarda, alışveriş merkezleri ve meydanlarda düzenlen tanıtım etkinliklerinde sokak hayvanları yeni yuvalarına kavuşurken, hayvan sahiplenen vatandaşlara kulübe ve tasmalar ücretsiz olarak veriliyor.

Sahiplenilen hayvanların aşı, muayene ve kısırlaştırılmaları Beykoz Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde yine ücretsiz olarak yapılıyor.

PETA ile Haytap Derneğinin destek verdiği “Bir Yuva Arıyorum” kampanyası kapsamında ilçedeki okullarda işbirliği yapılarak öğrenciler arasında sokak hayvanlarına yönelik sevgi ve ilginin artması hedefleniyor. 

4 Ekim Hayvan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, her canlının kendi doğal ortamında güvenle yaşama hakkına sahip olduğunu bunu sağlamaya yönelik kampanya ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.  

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72