400 olimpiyat öğrencisi teknede

boğazın eşsiz güzelliğini tekne sefasıyla seyreyledi.

400 olimpiyat öğrencisi teknede

boğazın eşsiz güzelliğini tekne sefasıyla seyreyledi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
400 olimpiyat öğrencisi teknede

 Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 130 ülkeden Türkiye'ye gelen 1000 öğrenciden 400'ü boğazın eşsiz güzelliğini tekne sefasıyla seyreyledi.

 

Yoğun olimpiyat programına girmeden önce İstanbul'un tarihi güzelliklerinin tadını çıkaran öğrenciler, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın birbirleriyle doyasıya kucaklaştı, şarkılar söyleyerek, halaylar çekti. Rumelihisari Aşiyan İskelesi'nden başlayan 2,5 saatlik tekne sefası, öğrencilerin Dolmabahçe Sarayı'nı gezmek üzere Kabataş'ta inmesiyle son buldu.


""

 

Bugün yapılacak açılış töreni ile başlayacak 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları bu yıl 130 ülkeden yaklaşık 1000 öğrenci ve 300 öğretmeni ağırlamaya hazırlanıyor. Türkçe Olimpiyatları'nda yarışacak öğrenciler bir yıl boyunca yapılan tüm ülke elemelerinin tamamlanmasından sonra, 15-30 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 24 ilde renkli gösteri ve şovlarla izleyicilerin karşısına çıkacak.

 

9.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın merakla beklenen Şarkı Finali 21 Haziran' da, Şiir Finali ise 22 Haziran' da, Haliç Kongre Merkezi' nde yapılacak. 130 ülkenin kültürlerinin tanıtıldığı Ankara Altınpark Kültür Şöleni 17-18 Haziran'da, Ödül Töreni ise 25 Haziran Cumartesi Günü Ankara ASKİ Spor Salonu'nda olacak.  30 Haziran'da 15 bin kişilik Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak Kapanış Töreni ile öğrenciler, Türkiye'ye veda edecek.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72