Yarın 30 Ağustos… 96. yılını kutladığımız bir bayram; ‘Kurtuluş Bayramı’… Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır.

30 Ağustos Kurtuluş ve Kuruluş'tur! Osmanlı'yı arkadan hançerleyen, İsrail'e vatanlarını satanlar, yıkılışı hazırlayan Araplar (tabii hepsi değil) bugün de kardeşimiz değil… Türkler’in efendi’liğini bir türlü kabullenemeyen ve buldukları her fırsatta milli kinlerini açığa çıkaran Araplar, İslam’ın ‘kutsal toprakları’nın ve halifeliğin yeni sahibi olan Osmanlı’ya ihanet etmekte de gecikmemiş, yüzünü Avrupa’ya dönmüş olan ve fetihler yapan Osmanlı Suriye ve Mısır’da baş gösteren Arap isyanları neticesinde Avrupa’da giriştiği bu fetih harekatını uzun yıllar askıya almıştır.

30 Ağustos 1924’te şöyle diyordu Gazi Mustafa Kemal Paşa: ‘’30 Ağustos Muharebesi Türk tarihinin en mühim bir dönüm noktasını teşkil eder. Yalnız bizim tarihimize değil, cihan tarihine tesir etmiş bir muharebedir.’’

30 Ağustos’a giden yolda, 23 Ağustos 1921’de başlayan Sakarya Meydan Muharebesi’nden iki gün önce tepelerdeki mevzileri dolaşırken tökezleyen atının altında kalarak kaburgası kırılan Mustafa Kemal, ‘’Allah’ın bir işareti bu. Kemiklerimden birinin kırıldığı bu yerde düşmanın direnişi de kırılacaktır’’ diyordu.

Gazi, üç hafta bir gün süren meydan muharebesi sonunda işgalcilerin yenilerek çekilişini izliyordu. 22 gün süren Sakarya Meydan Muharebesi ve bir yıl sonra 26 Ağustos 1922'de başlayan, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Başkomutanlık Muharebesi’yle başarıya ulaştırılan bu zaferler, 19. yüzyıl biçimi emperyalizmin sonunun başlangıcı olmuştu. Türk direnişini küçümseyen, dış ve içerideki taşeronlarınca yürütülen propaganda faaliyetleri bugün de sürmekte. İşin üzücü tarafı, bizim ülkemize karşı yürütülen emperyalist psikolojik savaşın en zalimce olanını, bizimle aynı nüfus cüzdanını taşıyan sözde aydınlar yapmakta. 30 Ağustos, Türk direnişinin en önemli geleneklerinden biridir. Birçok hareket için de örnek bir gelenek oluşturmuştur. Türk’ün olağan üstü gayret ve gücünü tüm dünyaya göstermiş olması açısından büyük bir öneme sahip olan 30 Ağustos Zaferi, milli bir bayram olarak her yıl büyük bir coşku içerisinde kutlanmakta, dosta güven, düşmana korku veren kahraman ordumuzla milletçe gurur duymaktayız.

30 Ağustos Zaferi Kurtuluş-Kuruluştur; çocuklarımız için ilelebet yaşamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.