Yerel seçimler yaklaşırken 2/b bölgelerinde siyaset yapanlarda bir hareketlilik gözlemliyorum.2/b mağduruna hiçbir fayda sağlayamamış olan birçok kişi, bu mağduriyeti kullanarak yerel yönetimlerde kendilerine yer bulmaya çalışıyor. Ne hikmettir bilinmez 2/b arazileri tapuya bağlanmasın diye elinden gelen her türlü kısıtlamayı yapan cumhuriyet halk partisi, son zamanlarda 2/b mağdurlarını  savunuyor gibi görünüyor. Ancak yeni hazırladıkları yasa tasarısının bazı bölümleri mevcut kanununu aratır nitelikte.

 2/b mağdurlarının yanında gibi gözüken fakat konuyu bilmeyen bazı kişiler, Cumhuriyet Halk Partisinin Yerel yönetiminde kendisine yer bulmak için birbirleriyle yarışıyorlar. Ancak bu kişilerin bir çoğu  400m² üzerinde ki arazilerin ağaçlandırılmasını talep edecek kadar ileri gidebiliyor. 2/b mağduru bu kadar aptalmıki yerini ağaçlandırmayı düşünenlere veya var olan kanundan daha zalimce bir kanun tasarısı hazırlayanlara oy versin.

Diğer taraftan seçim zamanlarında çeşitli sözler verilmiş olmasına rağmen sözlerin bir çoğu yerine getirilmeyerek  vatandaş 2/b mağduru olmuştur. Kanunda yapılan değişikler ve bakanlık tarafından yayımlanan tebliğler sayesinde bazı mağduriyetler giderilmiş olsa da, mağduriyetin devam ettiği yerlerde var.

Yerel bazda yapılan bazı çalışmalar sayesinde bir takım 2/b mahallelerinde imar yükseltmeleri oldu. İmar artışları otomatikman 2/b mağduruna yapılan bir jesttir, alımlara ve devirlere çok faydası olacağı kesindir.Ancak bazı bölgelerde rayiç bedeller o kadar çok yüksek ki imar iki kat artsa bile fayda sağlamayacak gibi görünüyor.

Bazı ilçe belediyeleri 2/b arazilerini hazineden proje alanı olarak talep etti ve aldı. Bu bölgelerde vatandaş biraz daha rahat durumda. Proje alanı olarak araziyi talep etmek ilçe belediyesi için riskli bir iş olsa dahi, iyi bir çalışma ile vatandaş ve belediye için çok avantajlı bir durum ortaya çıkabilir. İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan rayiç değer tespitlerine yaptığımız itirazlar neticesinde, Ankara’dan gelen sözde tarafsız Milli Emlak Genel Müdürlüğü ekipleri rayiç değerleri %20 civarında yükselterek vatandaşa büyük bir şok yaşatmışlardı. Bu durum merkezi hükümete ve yerel belediyelere atılmış büyük bir kazık olmasına rağmen kimsenin sesi çıkmadı. Bu rakamlardan satışlar başladı ve bir çok 2/b mağdurunun arazisi hazineye kaldı . Bir çok insan hükümete ve kendisi ile ilgilenmeyen yerel siyasetçilere kızgın ve kırgın durumda.Bu durumun değişmesi için yapılacaklar bellidir.

Ödeme vakti geçerek hazineye kalmış yerler için kanuni bir düzenleme yapılarak bu insanlara bir hak daha verilmelidir. Memurun yaptığı , bedelini siyasetçinin ödediği, Rayiç değer hataları biran önce giderilmelidir. Bu bir siyasetçi değil, insanlık görevidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.